“Ik heb het mentale spel gewonnen”: Remco Evenepoel, die zichzelf beloont met burger en ijsje, duikt tevreden rustdag in

VueltaTwee dagen bestookt en aangevallen. Remco Evenepoel (22) heeft afgezien, maar hij heeft het zwaarste en cruciale weekend van deze Vuelta overleefd. Eindwinst is nu echt binnen bereik. “Hier had ik vooraf voor getekend.”

23 reacties

 • Jonah Kemps

  3 maanden geleden
  Welk mentaal spel? Roglic was gewoon niet goed genoeg anders had die het werk van zijn ploeg wel voortgezet aan de voet van de klim. En waarom zou Roglic overnemen van Remco als Mas weggereden is, Roglic wil winnen een 2e plaats telt niet voor hem en als Remco echt het spelletje speelt is hij de leiderstrui kwijt aan Mas. Bovendien kan Remco enkel tempo rijden op een col als die gaat linkeballen en ze daarna slag om slinger gaan demarreren is hij sowieso de klos. Remco heeft dat goed opgelost.
 • Frank Vandaele

  3 maanden geleden
  Remco moest wel het werk opknappen, anders kwam het gat met Mas te groot, dat wist Roglic en heeft ervan geprofiteerd. Is volgens mij dan niet zo moeilijk om een demarrage te plaatsen. Knap werk Remco, de Spanish dream komt nu wel héél dichtbij, 45 jaar na Freddy Maertens. GO GO!
 • Frederik Demoor

  3 maanden geleden
  Komaan Remco! Nie pleuje! Zouden we na 44 jaar eindelijk nog eens een ronde winnaar hebben? Ik hoop erop!
 • Martine De pelseneir

  3 maanden geleden
  Waarom op kop gereden gisteren, laat Roglic dat doen dan heb je betere kijk op hem. Al bij al al flink gereden in de vuelta en Ik gun het je van harte om te winnen.
 • lieve rigo

  3 maanden geleden
  Nu hebben we twee renners van ferme betekenis Wout en Remco straffe mannen.
 1. BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen
  Play
  Vuelta
  5

  BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen

  Geschiedenis. Remco Evenepoel overleefde de laatste bergrit in de Vuelta en wordt zo de eerste Belgische groterondewinnaar sinds 1978. Enric Mas, die als tweede zal eindigen, kon Evenepoel nauwelijks onder druk zetten. Op de voorlaatste beklimming pareerde onze landgenoot eenvoudig een aanval van de Spanjaard, waarna de twee een blik uitwisselden. Mas wist toen al hoe laat het was en hield zich nadien koest op de slotklim. De ritzege was dan weer een prooi voor Richard Carapaz.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.