Angliru.
Volledig scherm
PREMIUM
Angliru. © AFP/REUTERS/VUELTA

Het verhaal achter de Angliru, het Beest van Asturië: "Wij zijn geen beesten, dit is onmenselijk"

VueltaHet is slechts een geitenpad, maar de weg naar de Alto de El Angliru heeft een naam als een klok in het hedendaagse wielrennen. Vandaag moet het Vuelta-peloton voor een achtste keer over de mythische berg - die stroken heeft tot 23 procent. Alberto Contador nam er op fenomenale wijze afscheid, maar in de jaren daarvoor was het chaos en tumult troef. “Zoiets heb ik nog nooit gezien. Er gaan hier renners te voet staan.”

5 reacties

 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Onmenselijk is wel erg hoog gegrepen,een vlakke etappe is alleen mooi als er waaiers worden gevormd,en een zware rit in de bergen kan voor een getrainde sportman of vrouw uitputtend zijn.maar onmenselijk kan beter vertaald worden naar zeer zwaar.want onmenselijk komt voor in bepaalde landen in gevangenissen,of mensen die echt lijden en nooit meer beter worden.
 • Eduardo Van hoyweghen

  1 jaar geleden
  Gisteren een rit met veel verwachtingen,niets gebeurd,geen enkele kandidaat winnaar heeft ook maar één poging gewaagd.Dat was wel enigzins anders ten tijde van Contador. Als verslaggeving zijn we nu wel op de hoogte wat onze commentatoren allemaal op hun bord krijgen in hun hotel.Van spanning gesproken.
 • Danny Decuyper

  1 jaar geleden
  Zo een beklimmingen hebben geen meerwaarde
 • Rudy De Wever

  4 jaar geleden
  Lekker, laat maar komen tv staat al klaar, Vuelta de echte ronde koers meer spektakel dan eender welke andere ronde met zeer mooie ritten. Hopelijk volgen andere rondes het voorbeeld, korter, straffer en spektakel.
 • Sacha VL

  4 jaar geleden
  Ze worden goed betaald om op een fiets te rijden. Ni bleiten he mannekes
 1. Leider Primoz Roglic moet enkel een sterke Enric Mas bij zich dulden in zware bergrit Vuelta, Egan Bernal zakt door het ijs
  Play
  Vuelta

  Leider Primoz Roglic moet enkel een sterke Enric Mas bij zich dulden in zware bergrit Vuelta, Egan Bernal zakt door het ijs

  Damiano Caruso heeft op fenomenale wijze de negende etappe in de Vuelta gewonnen. De 33-jarige Italiaan rondde een solo van maar liefst 70 (!) kilometer af. In de groep der favorieten kregen we heel wat aanvalspogingen te zien, maar Primoz Roglic kwam nooit in de problemen en reed samen met Enric Mas iedereen in het verlies en blijft leider. Bernal verloor heel wat tijd.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.