Remco Evenepoel verloor kostbare tijd op Primoz Roglic
Volledig scherm
Remco Evenepoel verloor kostbare tijd op Primoz Roglic © ANP / EPA

Evenepoel lost op zware slotklim en verliest kleine minuut op grote concurrent Roglic, Carapaz pakt tweede ritzege

VueltaDe eerste moeilijke dag voor Remco Evenepoel in deze Vuelta. Onze landgenoot kon op de zware slotklim een aanval van Primoz Roglic niet beantwoorden. Evenepoel beperkte de schade en verloor een kleine minuut op de Sloveen. De ritzege was voor Richard Carapaz, die nog net uit de greep van het duo López-Roglic bleef.

51 reacties

 • Luc Vanderkelen

  5 maanden geleden
  Nog 1 week te gaan…ik vrees er voor jongen
 • Dirk Van Den Bossche

  5 maanden geleden
  Ik heb de indruk dat er hier tussen zitten die gisteren Remco nog bejubelden en na 1 mindere dag hem afbreken. Of hij nu de Vuelta wint of niet, tot nu toe heeft hij top gepresteerd.
 • Romain De Coninck

  5 maanden geleden
  Men kan dromen zoveel men wilt maar er is op dit ogenblik geen enkele Belg die een grote ronde kan winnen er is tot nu toe nog geen enkele berg geweest van beklimmingen van 20 km en naar 2500 meter hoogte misschien zijn die er niet in Spanje maar dan is het geen echte ronde en weet een winnaar van de ronde van Frankrijk die nog wat anders is of de ronde van Spanje kan ook een wedstrijd van 1 dag winnen maar omgekeerd is heel wat anders
 • Antoine Van De Velde

  5 maanden geleden
  Remco heeft op vandaag na de Vuelta gedomineerd zoals we het zelden gezien hebben. Wat wel opvalt is dat renners die al mee deden voor het eindklassement in de Giro er in Spanje amper aan te pas komen voor het klassement.
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  5 maanden geleden
  Remco heeft het slim aangepakt vandaag: hij is niet in het rood gegaan en draagt nog steeds rood! Morgen kan het een andere dag zijn en kan Roglic misschien kletsen krijgen van the kid uit Schepdaal.Als hij morgen nog 1ste staat, wint hij de Vuelta.Hij heeft tot hiertoe gereden als een echte ronderenner en niet vergeten: Roglic wint geen klassiekers he. Super Remco.