BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Evenepoel houdt rode droom levend op Sierra Nevada en geeft weinig terrein prijs, Arensman zorgt voor Nederlandse ritzege

VueltaRemco Evenepoel blijft in de running om de Vuelta te winnen. Onze landgenoot beperkte de schade op de Sierra Nevada na aanvallen van zijn dichtste belagers. Evenepoel verloor maar een paar seconden op grote concurrent Primoz Roglic. De ritzege was voor de Nederlander Thymen Arensman.

87 reacties

 • Jean Paul Heck

  3 maanden geleden
  Arensman is een supertalent. 22 jaar nog maar. Let op! Die gaat in 2024 zijn eerste grote ronde winnen
 • eduard janssens

  3 maanden geleden
  Wie hem eraf gaat rijden zal zeer goed moeten zijn ,hij kan alleen zichzelf tegenkomen zo alleen kan hij verliezen .
 • Wouter Van de Walle

  3 maanden geleden
  Wieltjeszuiger Roglic deed zijn reputatie weer alle eer aan..
 • Kris Bouwens

  3 maanden geleden
  Hopelijk blijft hij goed recupereren. Maar ik zou wel in het wiel van Roglic blijven plakken met of zonder ploegmakkers.
 • Freddy van Puymbrouck

  3 maanden geleden
  Geweldige prestatie van Remco, hij is niet alleen erg gegroeid als renner maar ook als persoonlijkheid. Onverstoord 10km op kop rijden op een van de zwaarste en hoogste beklimmingen noem ik indrukwekkend. Wat ook enorm opviel was het negatieve rijden van een grote renner als Roglic. Het was bijna beschamend om 10 km in het wiel te hangen van een 22 jarige onervaren renner als Remco in het grote ronde werk.
 1. Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”
  Play
  Vuelta
  12

  Remco Evenepoel krijgt tranen in de ogen bij zien van geweldige beelden van juichende papa: “Dit is geluk, hé”

  Een emotioneel moment voor Remco Evenepoel na zijn geweldige zege op de Alto de Piornal in de Vuelta. Vader Patrick Evenepoel had zich op 200 meter van de finish geposteerd om zijn zoon naar de overwinning te schreeuwen. Toen die zege er ook kwam, zorgde dat uiteraard voor een stevige vreugde-uitbarsting. Taferelen die onze journalisten in Spanje op beeld konden vastleggen (zie hieronder). Die beelden kreeg Remco te zien.