Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Remco Evenepoel. © BELGA

Evenepoel geeft ondanks poging Mas geen krimp, Uran wint 17de rit vanuit de ontsnapping

VueltaRemco Evenepoel blijft ook na de opgave van Primoz Roglic baas boven baas in de Vuelta. Onze landgenoot werd op de slotklim naar Monestario de Tentudia even belaagd door Mas, maar gaf geen krimp. De ritzege was voor aanvaller Rigoberto Uran.

88 reacties

 • Mario Ryckaert

  3 maanden geleden
  Unieke topprestatie van ONZE Remco. Mensen, wees trots
 • Alfons Detemmerman

  3 maanden geleden
  Wij Belgen zijn straffe gasten. Als Remco valt kan hij niet sturen of is hij te laat aan wielrennen beginnen doen. Als Roglic vijf keer valt in belangrijke rondes heeft hij pech. Zeg nu nog eens dat wij chauvinisten zijn
 • Peter Van hese

  3 maanden geleden
  Forza Remco
 • Peter Rouchet

  3 maanden geleden
  Top Remco! Je hebt altijd negatievelingen die jouw top prestatie minimaliseren! Voor de kenners ben je een topper!
 • Geert Teirlynck

  3 maanden geleden
  Wanneer je de tegenstander tot wanhoop drijft, en risico's en zotte dingen laat doen voor een handvol seconden, dan ben je waarschijnlijk de beste denk ik.
 1. Zijn eerste wielercoach en zijn voetbalcoach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”
  Play
  PREMIUM
  VUELTA
  5

  Zijn eerste wieler­coach en zijn voetbal­coach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”

  Fred Vandervennet (69) was Evenepoels eerste wielercoach. Stéphane Stassin (45) dan weer Remco’s voetbaltrainer bij de U16 van Anderlecht. Vandaag zien zij Evenepoel de Vuelta winnen. Aan verhalen en anekdotes hebben beide heren geen gebrek. Over Remco’s ongeziene drang naar perfectie, de concurrentie met Hannes Delcroix en z’n overstap naar het wielrennen - aanvankelijk achter de rug van zijn ouders. “Remco wist nog niet hoe een koers marcheerde. Het is bijna zijn dood geworden.”
 2. INTERVIEW. “Ik wéét nu welke richting ik carrière ga uitsturen”: Remco Evenepoel uitgebreid over emoties in Vuelta, twijfels na die ene mindere dag en het WK
  Play
  PREMIUM
  Vuelta
  31

  INTERVIEW. “Ik wéét nu welke richting ik carrière ga uitsturen”: Remco Evenepoel uitgebreid over emoties in Vuelta, twijfels na die ene mindere dag en het WK

  Amper 22, is hij. En de toekomst lacht hem toe. Wij hadden voor zijn parade richting Madrid een uitgebreid gesprek met Remco Evenepoel. Hoe hij het slot in deze Vuelta heeft beleefd. Of het er anders had kunnen uitzien mocht Roglic niét zijn gevallen. En wat nu, met het WK en eventueel de Tour in 2023? “Als je de Vuelta wint, moet je durven investeren in de andere grote ronden.”
 3. “Het lijkt allemaal zo onwezenlijk”: van snelle groet tot picknick, een dag in het spoor van Remco’s ouders
  Play
  Vuelta
  1

  “Het lijkt allemaal zo onwezen­lijk”: van snelle groet tot picknick, een dag in het spoor van Remco’s ouders

  Een prachtdag voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Én zijn ouders. Stijn Vlaeminck zat een dag in het spoor van een trotse Patrick en Agna. Van een massa aan vakantiefoto’s bij het startpodium over een tussentijdse picknick en de immense vreugde aan de finish. “Ik trek mijn ogen open hoe Remco dit allemaal aanpakt. Ik had nooit gedacht dat hij zó rustig zou blijven.”
 1. BEKIJK. Wat een machtssprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta
  Play
  Vuelta
  7

  BEKIJK. Wat een machts­sprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta

  Wow, Remco Evenepoel. Op de Alto de Piornal probeerde Enric Mas het meermaals. Maar de rodetruidrager lossen, neen dat lukte niet. Het werd nog mooier: met een ultieme krachtinspanning reed Evenepoel naar zijn tweede ritzege in deze Vuelta - Mas en laatste overgebleven vluchter Gesink waren eraan voor de moeite. Een ferm slot na een turbulente etappe waarin onder meer bergkoning Jay Vine viel en Almeida het probeerde met een verre aanval.