ASO
Volledig scherm
© ASO

Evenepoel, die rood behoudt, bekommerd om Roglic: “Zo’n lelijke val, dat wens je niemand toe”

VueltaRemco Evenepoel (22) blijft ook na rit 16 gewoon leider in de Ronde van Spanje. Onze landgenoot kon door een lekke band niet reageren op een late aanval van Primoz Roglic, maar de Sloveen smakte in de laatste meters zelf tegen het asfalt. “Ik hoop dat hij oké is en kan doorgaan”, aldus Evenepoel, die Roglic wel 8 seconden dichterbij ziet komen.

6 reacties

 • nicole haeck

  3 maanden geleden
  Zonder de val van Roglic had Remco zeker nog niet gewonnen, maar nu is het over en uit met Roglic.
 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Sportiviteit is niet voor ieder weggelegd; groots dat Remco liever met dan zonder Primoz doorgast...
 • Johan Verbiest

  3 maanden geleden
  Remco zou hooguit een paar seconden verliezen,hetgeen er nu gebeurt is heeft roglic zichzelf aangedaan..Als Remco nu de toer wint zal het altijd zijn omdat roglic gevallen was of er niet meer bij was..Remco is een vechter en zou niet liever hebben dat het een eerlijke strijd zou worden met verliezen of winnen als uitkomst..
 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Wat zou Remco doen als hij ziet dat Roglic lek rijd, remmen dicht en wachten of volle bak voorruit, en waarom gaat hij zien hoe groot de schade is om zelf te zien of Roglic schade genoeg heeft om de rode trui veilig te stellen of uit medelijden, je kan alles draaien en keren zoals het je best uitkomt,
 • Annie Schietgat

  3 maanden geleden
  In gewone etappes beschermd men nu de klassement renners de laatste kilometers. Wat meneer Roglic nu probeert komt volledig op zijn rekening. Dus hij moet op de blaren zitten.
 1. Zoveel verdient Remco Evenepoel met zijn eindwinst (en andere prestaties) in Vuelta
  Vuelta
  55

  Zoveel verdient Remco Evenepoel met zijn eindwinst (en andere prestaties) in Vuelta

  Remco Evenepoel zal aan zijn eindwinst in de Vuelta individueel een kleine 200.000 euro prijzengeld overhouden. Niet dat we minachtend willen doen over dat bedrag - 200.000 euro op drie weken tijd is voor een hard werkende mens best wel veel geld, maar vergeleken met wat bijvoorbeeld de winnaar van het US Open-tennistornooi (2,6 miljoen euro) of de Masters golf (2,5 miljoen euro) opstrijken, is dat een peulschil. Zelfs Tourlaureaat Jonas Vingegaard ving eind juli na drie weken hard zwoegen minstens een half miljoen euro (premie voor eindzege).