Philipsen en Roglic
Volledig scherm
Philipsen en Roglic © Photo News

Een ongenaakbare Roglic, sterk rijdende Mas of een tegenvallende Bernal: dit waren de beste en meest teleurstellende Gouden Vuelta-renners in de eerste week

VueltaEerste rustdag vandaag in de Ronde van Spanje. Primoz Roglic en Enric Mas lijken voorlopig een maatje te groot voor de rest. Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen lieten de lage landen al juichen. Wie waren tijdens deze eerste negen etappes de best scorende renners in de Gouden Vuelta en welke toppers vielen door de mand? Een overzicht.

0 reacties

 1. Zijn eerste wielercoach en zijn voetbalcoach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”
  Play
  PREMIUM
  VUELTA
  5

  Zijn eerste wieler­coach en zijn voetbal­coach bij Anderlecht aan het woord: “Ik zei Remco dat een sjotter meer verdient, maar zijn gedacht stond vast”

  Fred Vandervennet (69) was Evenepoels eerste wielercoach. Stéphane Stassin (45) dan weer Remco’s voetbaltrainer bij de U16 van Anderlecht. Vandaag zien zij Evenepoel de Vuelta winnen. Aan verhalen en anekdotes hebben beide heren geen gebrek. Over Remco’s ongeziene drang naar perfectie, de concurrentie met Hannes Delcroix en z’n overstap naar het wielrennen - aanvankelijk achter de rug van zijn ouders. “Remco wist nog niet hoe een koers marcheerde. Het is bijna zijn dood geworden.”
 2. De Gouden Vuelta-ploeg van VTM Nieuws-sportanker Maarten Breckx: veel jonge Belgen en Roglic als speerpunt
  Vuelta

  De Gouden Vuelta-ploeg van VTM Nieuws-sportanker Maarten Breckx: veel jonge Belgen en Roglic als speerpunt

  De Vuelta is volop aan de gang. Vandaag staat de eerste bergrit op het programma. Kan Roglic zijn rode leiderstrui verdedigen of zakt de Sloveen door het ijs? Met de Gouden Vuelta kan je zelf voorspellen wie het goed zal doen, door een ploeg van vijftien renners samen te stellen en zo kans te maken op 5.000 euro. Er zijn ook schitterende speeldagprijzen waaronder een elektrische fiets en een Xiaomi TV. VTM Nieuws-sportanker Maarten Breckx heeft alvast een ploegje gemaakt. Een overzicht van zijn team dat hij Poco a poco doopte.