BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Contador: "Heel jammer wat Quintana overkomt"

Alberto Contador, leider in de Vuelta, kwam vandaag niet echt in de problemen in de elfde etappe. "Ik ben blij met hoe de rit verlopen is", zei de Spanjaard. "Het was een heel lastige klim waar het moeilijk was om je ritme te vinden. Ik heb voortdurend mijn concurrenten in de gaten gehouden en kwam in dezelfde tijd over de finish als Alejandro (Valverde) en Joaquim (Rodriguez)."

 1. Aru beste op zware slotklim, Froome wankelt maar bezwijkt niet
  Vuelta

  Aru beste op zware slotklim, Froome wankelt maar bezwijkt niet

  Fabio Aru heeft de elfde etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Italiaan van Astana reed op de zware slotklim van San Miguel de Aralar weg uit de groep met de tenoren en hield stand tot de finish. Het Spaanse trio Valverde-Rodriguez-Contador eindigde op korte afstand van Aru, met in hun spoor Chris Froome. De Brit stierf op de slotklim duizend doden, maar herrees met de streep in zicht. Niet meer van de partij is Nairo Quintana, die vandaag opnieuw ten val kwam en uit de Vuelta stapte.
 2. De Gouden Vuelta-ploeg van Serge Pauwels: “Ik zie Mas de Vuelta nog naar zijn hand zetten”
  Vuelta
  1

  De Gouden Vuelta-ploeg van Serge Pauwels: “Ik zie Mas de Vuelta nog naar zijn hand zetten”

  Vandaag staat de dertiende etappe in de Vuelta op het programma. Primoz Roglic en Enric Mas toonden de voorbije dagen dat zij de twee beste renners in koers zijn. Development Coach bij de Belgische wielerbond en ex-renner, Serge Pauwels, ziet hen ook ver boven de rest uitsteken en nam de Sloveen en de Spanjaard op in zijn Gouden Vuelta-ploeg. Wie nam hij nog mee? Ontdek het hieronder!