Remco Evenepoel en Enric Mas kunnen het als ex-ploegmaats goed met elkaar vinden.
Volledig scherm
Remco Evenepoel en Enric Mas kunnen het als ex-ploegmaats goed met elkaar vinden. © Photo News

Concurrentie toont respect voor prestaties Evenepoel, maar geeft niet op: “Dit is de beste Remco sinds hij prof werd”

VueltaRemco Evenepoel (22) maakte al veel indruk tijdens deze Vuelta, akkoord. Maar Enric Mas (27) slaagt er vooralsnog aardig in om in de buurt te blijven. “Remco is de sterkste, dat moeten we nu accepteren”, aldus Mas, die graag alles of niets zou spelen. En ook de andere concurrenten hebben respect voor wat onze landgenoot laat zien, al geven ze nog niet op.

4 reacties

 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Mooi, vandaag een goed half uurtje en morgen weer een relatieve rustdag waar de kruimels voor de avonturiers zijn..
 • Fons Heylen

  5 maanden geleden
  Volgens mij heeft iedereen in drie weken koers wel eens een mindere dag , hopelijk voor Remco is dat geen klim dag maar eerder een te controleren ploeg dag…
 • Isabelle Van den Abeele

  5 maanden geleden
  Heerlijk antwoord van een collega wielrenner
 • jenty turtelboom

  5 maanden geleden
  Hahaa, de tegenstand denkt al aan hun eigen plaatsje te verdedigen!
 1. Primoz Roglic keert terug op valpartij en is scherp voor Fred Wright, die zelf ook reageerde: “Ik geloof niet dat ik iets verkeerd deed”
  Play
  Vuelta
  43

  Primoz Roglic keert terug op valpartij en is scherp voor Fred Wright, die zelf ook reageerde: “Ik geloof niet dat ik iets verkeerd deed”

  Primoz Roglic likt zijn wonden na de val die hem de Vuelta kostte. De Sloveen was de voorbije dagen te ontgoocheld om te reageren, maar nu doet hij dat voor het eerst op de website van Jumbo-Visma. “Wat gebeurde, was niet oké. De val is te wijten aan het gedrag van één renner in het bijzonder.” Die renner reageerde zelf ook ondertussen. Fred Wright: “Ik geloof dat ik niets verkeerd deed.”
 2. BEKIJK. Ontspannen Evenepoel kruist de vingers, Trek-Segafredo rolt rode loper uit voor triplete Pedersen
  Play
  Vuelta

  BEKIJK. Ontspannen Evenepoel kruist de vingers, Trek-Segafredo rolt rode loper uit voor triplete Pedersen

  Zorgeloze dag voor Remco Evenepoel in de Vuelta. In de 19de rit nam Trek-Segafredo resoluut het commando in handen voor Mads Pedersen. De drie vluchters bleven altijd binnenschot, mede ook dankzij tempowerk van Mikel Landa bergop. Evenepoel zag het allemaal graag gebeuren en toonde zich ontspannen voor de camera’s van de Spaanse regie. De eindsprint zelf werd een kolfje naar de hand van Pedersen, derde ritzege voor de Deen.
 1. “Het lijkt allemaal zo onwezenlijk”: van snelle groet tot picknick, een dag in het spoor van Remco’s ouders
  Play
  Vuelta
  1

  “Het lijkt allemaal zo onwezen­lijk”: van snelle groet tot picknick, een dag in het spoor van Remco’s ouders

  Een prachtdag voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Én zijn ouders. Stijn Vlaeminck zat een dag in het spoor van een trotse Patrick en Agna. Van een massa aan vakantiefoto’s bij het startpodium over een tussentijdse picknick en de immense vreugde aan de finish. “Ik trek mijn ogen open hoe Remco dit allemaal aanpakt. Ik had nooit gedacht dat hij zó rustig zou blijven.”
 2. REPORTAGE. Onze reporter in de Vuelta ziet euforie bij ouders en supporters van Rooie Remco: “Hier zijn geen woorden voor, wat een klasbak”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Onze reporter in de Vuelta ziet euforie bij ouders en supporters van Rooie Remco: “Hier zijn geen woorden voor, wat een klasbak”

  Remco Evenepoel, ketje uit Schepdaal, wordt de eerste Belgische groterondewinnaar in 44 jaar. Daar kunnen we na zijn glorieuze overwinning op de Alto de Piornal zeker van zijn. Of niet? Zijn ouders én zijn supporters houden alvast nog een slag om de arm, zo stelde onze reporter in het kurkdroge, bloedhete binnenland van Spanje vast. “Eén onnozele valpartij en het is voorbij. Maar zelfs dan hebben we toch een goeie vakantie gehad.”