Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Chaos in Vuelta: Evenepoel rijdt lek na aanval Roglic, die net voor finish zwaar ten val komt - ritzege voor Pedersen

VueltaChaos alom in de slotfase van de 16de Vuelta-etappe. Primoz Roglic demarreerde in de finale, maar kwam net voor de finish zwaar ten val. Remco Evenepoel reed dan weer lek en verloor acht seconden op de Sloveen, de ritzege was een prooi voor Mads Pedersen.

32 reacties

 • Leon Vangenechten

  3 maanden geleden
  Roglic heeft lef maar moet leren fietsen. Dat heeft Remco ook moeten doen. Maar heeft t gedaan!
 • Evan De Jongh

  3 maanden geleden
  Ja logica volgens sommigen, Remco heeft express lekke band veroorzaakt om zelfde tijd als de groep waar hij inzat. En Roglic is express gevallen om zelfde tijd als de eerste te hebben. Zo kun je veel conclusies/theorieën verzinnen. Het eerlijkste zou zijn dat Roglic morgen kan starten en dan zondag zijn wie eerste is die wint.
 • Frank Vandaele

  3 maanden geleden
  Het reglement is vooralsnog NIET correct toegepast. Remco mag géén 8 seconden verliezen, maar dat is dus zonder de Spanjaarden gerekend, die nog alles proberen om Remco te dwarsbomen. Het reglement zegt dat, binnen de 3km de pechvogel, Remco dus, de tijd krijgt van de winnaar, Pedersen dus. Maar Remco heeft de tijd gekregen van het grote peloton. Reglement is reglement, PUNT!
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Als die regel er niet is rijdt Remco ook geen drie minuten later al fluitend over de streep. Roglic profiteert trouwens ook van die regel. Want hij kwam 49 sec na de eerste over de streep. Roglic wou te veel. In die spurt hoopte hij ook nog bonificatieseconden te pakken. Dat is zich letterlijk onstuimig te pletter rijden voor een handvol seconden. Hopelijk komt het goed met hem. Want het zag er niet goed uit.
 • Johan Verbiest

  3 maanden geleden
  Roglic heeft enorm veel risico's voor een paar seconden genomen..dit was totaal niet nodig en hierdoor heeft hij deze ronde nu verloren...Spijtig maar dat is koers ,de sterkste wint niet altijd maar soms de slimste wel..
 1. Primoz Roglic keert terug op valpartij en is scherp voor Fred Wright, die zelf ook reageerde: “Ik geloof niet dat ik iets verkeerd deed”
  Play
  Vuelta
  43

  Primoz Roglic keert terug op valpartij en is scherp voor Fred Wright, die zelf ook reageerde: “Ik geloof niet dat ik iets verkeerd deed”

  Primoz Roglic likt zijn wonden na de val die hem de Vuelta kostte. De Sloveen was de voorbije dagen te ontgoocheld om te reageren, maar nu doet hij dat voor het eerst op de website van Jumbo-Visma. “Wat gebeurde, was niet oké. De val is te wijten aan het gedrag van één renner in het bijzonder.” Die renner reageerde zelf ook ondertussen. Fred Wright: “Ik geloof dat ik niets verkeerd deed.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. BEKIJK. Wat een machtssprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta
  Play
  Vuelta
  7

  BEKIJK. Wat een machts­sprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta

  Wow, Remco Evenepoel. Op de Alto de Piornal probeerde Enric Mas het meermaals. Maar de rodetruidrager lossen, neen dat lukte niet. Het werd nog mooier: met een ultieme krachtinspanning reed Evenepoel naar zijn tweede ritzege in deze Vuelta - Mas en laatste overgebleven vluchter Gesink waren eraan voor de moeite. Een ferm slot na een turbulente etappe waarin onder meer bergkoning Jay Vine viel en Almeida het probeerde met een verre aanval.
 1. REPORTAGE. Onze reporter in de Vuelta ziet euforie bij ouders en supporters van Rooie Remco: “Hier zijn geen woorden voor, wat een klasbak”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Onze reporter in de Vuelta ziet euforie bij ouders en supporters van Rooie Remco: “Hier zijn geen woorden voor, wat een klasbak”

  Remco Evenepoel, ketje uit Schepdaal, wordt de eerste Belgische groterondewinnaar in 44 jaar. Daar kunnen we na zijn glorieuze overwinning op de Alto de Piornal zeker van zijn. Of niet? Zijn ouders én zijn supporters houden alvast nog een slag om de arm, zo stelde onze reporter in het kurkdroge, bloedhete binnenland van Spanje vast. “Eén onnozele valpartij en het is voorbij. Maar zelfs dan hebben we toch een goeie vakantie gehad.”
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.