Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Chaos in Vuelta: Evenepoel rijdt lek na aanval Roglic, die net voor finish zwaar ten val komt - ritzege voor Pedersen

VueltaChaos alom in de slotfase van de 16de Vuelta-etappe. Primoz Roglic demarreerde in de finale, maar kwam net voor de finish zwaar ten val. Remco Evenepoel reed dan weer lek en verloor acht seconden op de Sloveen, de ritzege was een prooi voor Mads Pedersen.

32 reacties

 • Leon Vangenechten

  3 maanden geleden
  Roglic heeft lef maar moet leren fietsen. Dat heeft Remco ook moeten doen. Maar heeft t gedaan!
 • Evan De Jongh

  3 maanden geleden
  Ja logica volgens sommigen, Remco heeft express lekke band veroorzaakt om zelfde tijd als de groep waar hij inzat. En Roglic is express gevallen om zelfde tijd als de eerste te hebben. Zo kun je veel conclusies/theorieën verzinnen. Het eerlijkste zou zijn dat Roglic morgen kan starten en dan zondag zijn wie eerste is die wint.
 • Frank Vandaele

  3 maanden geleden
  Het reglement is vooralsnog NIET correct toegepast. Remco mag géén 8 seconden verliezen, maar dat is dus zonder de Spanjaarden gerekend, die nog alles proberen om Remco te dwarsbomen. Het reglement zegt dat, binnen de 3km de pechvogel, Remco dus, de tijd krijgt van de winnaar, Pedersen dus. Maar Remco heeft de tijd gekregen van het grote peloton. Reglement is reglement, PUNT!
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Als die regel er niet is rijdt Remco ook geen drie minuten later al fluitend over de streep. Roglic profiteert trouwens ook van die regel. Want hij kwam 49 sec na de eerste over de streep. Roglic wou te veel. In die spurt hoopte hij ook nog bonificatieseconden te pakken. Dat is zich letterlijk onstuimig te pletter rijden voor een handvol seconden. Hopelijk komt het goed met hem. Want het zag er niet goed uit.
 • Johan Verbiest

  3 maanden geleden
  Roglic heeft enorm veel risico's voor een paar seconden genomen..dit was totaal niet nodig en hierdoor heeft hij deze ronde nu verloren...Spijtig maar dat is koers ,de sterkste wint niet altijd maar soms de slimste wel..
 1. BEKIJK. Ontspannen Evenepoel kruist de vingers, Trek-Segafredo rolt rode loper uit voor triplete Pedersen
  Play
  Vuelta

  BEKIJK. Ontspannen Evenepoel kruist de vingers, Trek-Segafredo rolt rode loper uit voor triplete Pedersen

  Zorgeloze dag voor Remco Evenepoel in de Vuelta. In de 19de rit nam Trek-Segafredo resoluut het commando in handen voor Mads Pedersen. De drie vluchters bleven altijd binnenschot, mede ook dankzij tempowerk van Mikel Landa bergop. Evenepoel zag het allemaal graag gebeuren en toonde zich ontspannen voor de camera’s van de Spaanse regie. De eindsprint zelf werd een kolfje naar de hand van Pedersen, derde ritzege voor de Deen.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.