Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Carapaz geeft zijn Vuelta kleur, Evenepoel behoudt ondanks valpartij zijn greep op de rode trui

VueltaRichard Carapaz heeft zijn Vuelta gered. De olympische kampioen zakte er de voorbije week door in het klassement, maar mocht nu vieren op Peñas Blancas voor Wilco Kelderman. Leider Remco Evenepoel kwam op 45 kilometer zonder veel erg ten val en behield op de slotklim de controle in het groepje der favorieten. Status quo dus in de top van het klassement.

16 reacties

 • Dirk Jansen

  3 maanden geleden
  Remco is een slimme jongen , is sterker dan zijn eerste 2 belagers . Hopelijk komt er niets roet in het eten gooien en wint hij de vuelta!
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  3 maanden geleden
  Remco is nu al bijna 2 weken de sterkste.Als Roglic 2de wil blijven, blijft hij maar beter in het wiel van de leider.Idem voor Mãs.De kleine uit Schepdaal is te sterk.Die trui geeft hij niet meer af, de anderen rijden voor de knikkers.En toch vinden sommigen het nodig hem hier komen uit te lachen.Eens te biechten gaan zou niet slecht zijn en niet vergeten een kaars te doen branden voor Remco.
 • Luc Deville

  3 maanden geleden
  De Remco kritikasters zijn weer bezig. Roglic valt minstens evenveel maar daar wordt over gezwegen.
 • Jeannette Gryspeert

  3 maanden geleden
  Als hij zondagavond nog op kop staat,dan wint hij de Vuelta,zonder tegenslag natuurlijk,en dat zal dan meer dan verdiend zijn ,tot spijt van wie het benijd.
 • Rudi Olbrechts

  3 maanden geleden
  Wees toch is wat positiever voor onze renners . Rudi Olbrechts
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen
  Play
  Vuelta
  5

  BEKIJK. Wist Mas toen al hoe laat het was? Evenepoel pareert aanval van Spanjaard en kijkt hem recht in de ogen

  Geschiedenis. Remco Evenepoel overleefde de laatste bergrit in de Vuelta en wordt zo de eerste Belgische groterondewinnaar sinds 1978. Enric Mas, die als tweede zal eindigen, kon Evenepoel nauwelijks onder druk zetten. Op de voorlaatste beklimming pareerde onze landgenoot eenvoudig een aanval van de Spanjaard, waarna de twee een blik uitwisselden. Mas wist toen al hoe laat het was en hield zich nadien koest op de slotklim. De ritzege was dan weer een prooi voor Richard Carapaz.
 3. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.