Volledig scherm
© AFP

Bennett remonteert Philipsen in de laatste rechte lijn, Roglic behoudt leiderstrui

VueltaSam Bennett heeft de eerste sprinterskans in de Vuelta met beide handen gegrepen. De Ier won de vierde rit na een snelle sprint. Bennett remonteerde Jasper Philipsen in de laatste rechte lijn. Mareczko werd derde, Primoz Roglic behoudt z’n rode leiderstrui.

 1. Michel Wuyts over crossen die mogelijk in vaarwater van de Vuelta belanden: “Niets prettiger dan daarin te roeien”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Michel Wuyts over crossen die mogelijk in vaarwater van de Vuelta belanden: “Niets prettiger dan daarin te roeien”

  ‘Ik ben geen viroloog zoals honderdduizenden anderen in ons land’, sprak bondsvoorzitter Tom Van Damme. Het was na de bekendmaking van een aanzet tot wielerkalender. Ik begrijp de irritatie bij de nochtans bedaarde man. In het zog van de nieuwe Tourdata kan het plots niet rap genoeg. ‘Veranker ook onze Ronde, ons BK, verlos de ongeduldigen.’ Een maand isolement leidt naar verstarring. Met zijn allen naar de ‘bevrijdingsparty’.
 2. Team Jumbo-Visma aan de macht in Spanje: Kuss wint vijftiende etappe, Roglic blijft leider
  Vuelta

  Team Jum­bo-Vis­ma aan de macht in Spanje: Kuss wint vijftiende etappe, Roglic blijft leider

  Sepp Kuss (Jumbo-Visma) heeft de vijftiende rit in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De bijna 25-jarige Amerikaan reed na 154,5 pittige kilometers in de bergen tussen Tineo en het Santuario del Acebo solo over de meet. De Portugees Ruben Guerreiro (Katusha Alpecin) hield nadien de Brit Tao Geoghegan Hart (Ineos) van de tweede plaats. De Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma), achtste, behoudt de leiderstrui.
 1. Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwinning”
  Play
  Vuelta

  Tim Wellens pakt Vuelta-ritzege, is nieuwe bergkoning en wordt beloond met nieuw contract: “Nu zonder stress naar tweede overwin­ning”

  Tim Wellens heeft de vijfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal, die onderweg ook de bergtrui veroverde, nam de maat van medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman. Hoogdag voor de Belg van Lotto-Soudal. “Ik had een beetje schrik om naar de Vuelta te komen, maar nu ben ik uiteraard heel blij met deze zege.” Op de koop toe kwam even later het nieuws dat zijn contract tot 2022 wordt verlengd.
 1. Marc Degryse over periode als sportleider bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"
  Play

  Marc Degryse over periode als sportlei­der bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"

 2. Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijkste fases
  Play

  Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijk­ste fases