ANALYSE NA AANKOMST. "Een Belgisch wonderkind. Historisch": onze wieleranalist Michel Wuyts kijkt vol bewondering naar nakend Vuelta-winnaar Remco Evenepoel

VueltaHe did it. Remco Evenepoel doorstond ook de zware 20ste etappe en wordt allicht de eindwinnaar van de Vuelta. Onze analist Michel Wuyts laat zijn licht schijnen over dit huzarenstukje met Belgische wielergeschiedenis. Kijk bovenaan dit artikel in HLN LIVE naar de analyse van Wuyts.

16 reacties

 • Peeters Francis

  3 maanden geleden
  Top prestatie, en de toppers bleven thuis omdat ze bang waren om in de vernedering gereden te worden.
 • yvette van grasdorf

  3 maanden geleden
  Efkes met beide voeten op de grond blijven Is geen Tour de France
 • Lowi Verborgt

  3 maanden geleden
  Hij won een grote ronde maar men vergeet dat er bijna geen grote ronderenners aan deelnamen.
 • ludo sprangers

  3 maanden geleden
  Het moest er nog aan mankeren dat iemand gaat zeggen dat hij geen velo kan rijden!! Hij is zeer getalenteerd! Niet alleen fietsen, kon ook sjotten en lopen! Heeft mooie toekomst,
 • Peter Gabriels

  3 maanden geleden
  Met alle respect voor de quick step ploeg, ze deden meer dan wat ze normaal kunnen. Maar Remco moest het alleen doen. Toch met beide voeten op de grond blijven Belgie. De top tien ronde renners waren er niet of hebben de Vuelta niet uit gereden. Remco zal nog groeien en meer steun mee krijgen.
 1. BEKIJK. Wat een machtssprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta
  Play
  Vuelta
  7

  BEKIJK. Wat een machts­sprint van Remco: zo reed Evenepoel naar tweede ritzege in Vuelta

  Wow, Remco Evenepoel. Op de Alto de Piornal probeerde Enric Mas het meermaals. Maar de rodetruidrager lossen, neen dat lukte niet. Het werd nog mooier: met een ultieme krachtinspanning reed Evenepoel naar zijn tweede ritzege in deze Vuelta - Mas en laatste overgebleven vluchter Gesink waren eraan voor de moeite. Een ferm slot na een turbulente etappe waarin onder meer bergkoning Jay Vine viel en Almeida het probeerde met een verre aanval.
 2. Primoz Roglic keert terug op valpartij en is scherp voor Fred Wright, die zelf ook reageerde: “Ik geloof niet dat ik iets verkeerd deed”
  Play
  Vuelta
  43

  Primoz Roglic keert terug op valpartij en is scherp voor Fred Wright, die zelf ook reageerde: “Ik geloof niet dat ik iets verkeerd deed”

  Primoz Roglic likt zijn wonden na de val die hem de Vuelta kostte. De Sloveen was de voorbije dagen te ontgoocheld om te reageren, maar nu doet hij dat voor het eerst op de website van Jumbo-Visma. “Wat gebeurde, was niet oké. De val is te wijten aan het gedrag van één renner in het bijzonder.” Die renner reageerde zelf ook ondertussen. Fred Wright: “Ik geloof dat ik niets verkeerd deed.”