Zelfs de aanleg van tuin fors duurder: hoe komt dat? Paul D’Hoore legt uit

Dat het een pak duurder is geworden om te bouwen of renoveren is geen nieuws meer. Maar nu blijken planten en meststoffen ook stevig in prijs te stijgen. Tuinaannemers geven tegenwoordig zelfs prijsoffertes die slechts een dag lang geldig blijven. Anders werken ze zichzelf in de problemen. Financieel expert Paul D’Hoore legt uit wat er aan de hand is en wat je dan moet doen.

 1. Van Gucht: pas binnen één tot twee jaar duidelijk of pandemie voorbij is
  Play

  Van Gucht: pas binnen één tot twee jaar duidelijk of pandemie voorbij is

  We zullen pas binnen één tot twee jaar zeker weten of de pandemie echt voorbij is. Maar de komende maanden worden beheersbaar. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd bij VTM NIEUWS. “Als we dan nog in een stabiele periode zitten, kunnen we zeggen dat de pandemie voorbij is”, zegt hij. Het wordt volgens hem vooral afwachten welke varianten er nog opduiken en welk effect bijvoorbeeld het griepvirus zal hebben.
 2. Gerechtsjournalist Faroek Özgünes na heisa over beelden Sanda Dia: “Advocaat heeft mij ‘go’ gegeven voor uitzenden van beelden”
  Play

  Ge­rechtsjour­na­list Faroek Özgünes na heisa over beelden Sanda Dia: “Advocaat heeft mij ‘go’ gegeven voor uitzenden van beelden”

  De vader van Sanda Dia is ontstemd over de beelden waarop de laatste uren van zijn zoon te zien zijn, en die donderdag door VTM en Het Laatste Nieuws verspreid werden. “Niemand heeft mij mijn mening gevraagd”, zei Ousmane Dia daarover. Volgens onze gerechtsjournalist Faroek Özgünes heeft een van de advocaten van de nabestaanden wel degelijk een ‘go’ gegeven.
 3. Romina Van Camp praat exclusief met Russische ambassadeur: “Weggestuurde ‘diplomaten’ stonden al langer op zwarte lijst van staatsveiligheid”
  Play

  Romina Van Camp praat exclusief met Russische ambassa­deur: “Wegge­stuur­de ‘diplomaten’ stonden al langer op zwarte lijst van staatsvei­lig­heid”

  De Russische ambassadeur Alexander Tokovinin pikt het niet dat de Belgische regering 21 van zijn medewerkers het land uitzet. Onze veiligheidsdiensten verdenken die mensen van spionage. “Dat is compleet ongegrond”, zegt de ambassadeur in een exclusief interview met VTM NIEUWS. “De Belgische ambassade in Rusland kan zich aan een tegenreactie verwachten, want in diplomatie geldt het ‘1 voor 1’-principe”, vertelt journaliste Romina Van Camp.