Zelfs de aanleg van tuin fors duurder: hoe komt dat? Paul D’Hoore legt uit

Dat het een pak duurder is geworden om te bouwen of renoveren is geen nieuws meer. Maar nu blijken planten en meststoffen ook stevig in prijs te stijgen. Tuinaannemers geven tegenwoordig zelfs prijsoffertes die slechts een dag lang geldig blijven. Anders werken ze zichzelf in de problemen. Financieel expert Paul D’Hoore legt uit wat er aan de hand is en wat je dan moet doen.

 1. Experts streng voor Kind en Gezin na dood van baby in Mariakerke: “Er waren al klachten en toch kon crèche open blijven”
  Play

  Experts streng voor Kind en Gezin na dood van baby in Mariakerke: “Er waren al klachten en toch kon crèche open blijven”

  Experts pleiten voor een onafhankelijke commissie die meteen ingrijpt als er klachten binnenkomen over crèches. Na de dood van een baby in een crèche in Mariakerke, afgelopen vrijdag, kreeg Kind en Gezin - die de klachten nu onderzoekt - heel wat kritiek over zich heen. Want er waren al zeer veel klachten binnengekomen over de crèche en toch kon die gewoon open blijven.
 2. Zo was het gisteren op grote hoogte in Plopsaland: superfan Tristan (17) maakte deze beelden toen achtbaan vastliep
  Play
  Gistel/De Panne

  Zo was het gisteren op grote hoogte in Plopsaland: superfan Tristan (17) maakte deze beelden toen achtbaan vast­liep

  “Bij de eerste rukwinden hoopte ik dat het snel voorbij zou zijn, maar uiteindelijk kijk ik erop terug als een unieke belevenis.” Tristan Denorme (17) uit Gistel was zaterdagavond één van de negen inzittenden die urenlang vastzaten in de rollercoaster ‘The Ride to Happiness’ in Plopsaland. De tiener werkt al drie jaar als jobstudent in het pretpark en zal z’n 155ste rit op de attractie niet snel vergeten. “Al wil ik er zo snel mogelijk weer op”, zegt hij. Bekijk hierboven de beelden hij maakte toen de achtbaan vastliep.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Honderden Oekraïners wachten aan de Heizel op hun registratie: “We trillen bij het geluid van explosies”
  Play

  Honderden Oekraïners wachten aan de Heizel op hun registra­tie: “We trillen bij het geluid van explosies”

  Honderden Oekraïense vluchtelingen proberen zich in ons land te laten registreren. Dat kan vanaf vandaag in het nieuwe onthaalcentrum aan Paleis 8 op de Heizel. Oksana, die in Temse woont, is haar familie zelf gaan ophalen aan de grens met Polen. Alla en Kateryna komen uit Odesa en lieten alles achter: “Elk moment kan de oorlog bij ons zijn. We trillen bij elk geluid van explosies en je bent nooit zeker dat je ongedeerd blijft”, vertelt Kateryna aan ‘VTM Nieuws’.