Wat zijn de gevolgen van stikstofakkoord voor de landbouwsector? En hoe zullen mensen na de bouwshift vergoed worden? Jan Jambon beantwoordt alle vragen

De Vlaamse regering bereikte afgelopen nacht een akkoord over twee moeilijke dossiers: het stikstofprobleem en de bouwshift. Maar wat zijn de gevolgen voor de Vlaamse landbouwsector? En wat met de grondeigenaars van wie de bouwgrond plots herbestemd wordt naar landbouw, natuur of ander groen? Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beantwoordt enkele prangende vragen bij VTM Nieuws. 

 1. Oppositie fileert krokusakkoord over betonstop en stikstofdossier: “Politieke deal om er eindelijk vanaf te zijn”

  Oppositie fileert krokusak­koord over betonstop en stikstofd­os­sier: “Politieke deal om er eindelijk vanaf te zijn”

  De oppositie reageert afwijzend op het krokusakkoord dat de Vlaamse regering heeft bereikt over de bouwshift en het stikstofdossier. Volgens Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege (Groen) is het een “koehandel” geworden waardoor met name de betonstop of bouwshift “een maat voor niets” is geworden. Ook Vooruit, Vlaams Belang en de PVDA reageren sceptisch. Natuur- en milieubewegingen reageren dan weer voorzichtig positief, terwijl de Boerenbond spreekt van een “mokerslag” en “contractbreuk”. Een overzicht van de vele reacties op het akkoord.
 2. Enorm Russisch konvooi van maar liefst 60 kilometer lang rukt op: waar bevindt het zich op dit moment?
  Play

  Enorm Russisch konvooi van maar liefst 60 kilometer lang rukt op: waar bevindt het zich op dit moment?

  Een Russisch konvooi met tanks en soldaten is ondertussen opgerukt tot op amper 25 kilometer van Kiev. Het is een enorme kolonne van liefst 60 kilometer lang. Ondanks vredesgesprekken gisteren, is er vannacht hevig gevochten. Onder andere in Charkov, de tweede grootste stad, waren verschillende raketinslagen. Volgens de VN zijn er ondertussen al 406 burgers gedood. Daar zijn ook tientallen kinderen bij.
 3. Aan stikstofakkoord hangt prijskaartje van 3,6 miljard euro: “We hebben water en vuur verzoend”

  Aan stikstofak­koord hangt prijskaart­je van 3,6 miljard euro: “We hebben water en vuur verzoend”

  “Voor dit akkoord hebben we water en vuur verzoend”, zo zei een zichtbaar tevreden Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in het Vlaams Parlement over het krokusakkoord dat zijn regering afgelopen nacht heeft bereikt. Vooral in het stikstofdossier was het een uitdaging om natuur, landbouw en industrie te verzoenen. Aan het stikstofakkoord hangt een prijskaartje van 3,6 miljard euro, maar het moet een “gamechanger” worden waarmee Vlaanderen een vergunningenstop kan vermijden.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.