Freek Braeckman
Volledig scherm
Freek Braeckman © Telefacts NU

Wat heeft de coronacrisis gedaan met het geld van Vlaming? Bekijk De Grote Geldenquête in Telefacts NU

Een half jaar na de uitbraak van de coronacrisis maakt ‘Telefacts NU’ de balans op: hoe hard heeft corona toegeslagen in onze portemonnee? Of zijn sommigen er financieel op vooruitgegaan? Vlamingen praten open over hun inkomen en wat corona voor hen heeft veranderd waaronder ook verschillende bekende Vlamingen, onder wie Tine Embrechts en Guga Baúl. Ook financieel expert van VTM NIEUWS Paul D’Hoore geeft duiding bij de resultaten van de enquête en stelt constructieve tips voor om goed om te gaan met deze financiële crisis.

 1. Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politiepost tijdens rellen in Brussel
  4

  Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politie­post tijdens rellen in Brussel

  De politie is op zoek naar een verdachte die tijdens de rellen in Brussel vorige maand brand stichtte aan een politiekantoor in Schaarbeek. In het opsporingsprogramma ‘Faroek’ wordt vanavond een oproep naar tips gelanceerd met nieuwe beelden van de man met de skibril. Enkele beelden werden vanmiddag al in VTM NIEUWS getoond. Daarop is onder meer te zien dat de brandstichter zichzelf mee in brand steekt tijdens de drieste aanval op het commissariaat aan het Liedtsplein.
 2. Vlamingen halen de buikriem aan: 4 op de 10 vrezen financiële problemen door corona
  PREMIUM

  Vlamingen halen de buikriem aan: 4 op de 10 vrezen financiële problemen door corona

  Alsof leven met de handrem en een mondmasker op nog niet volstaat. Vier op de tien Vlamingen vrezen dat corona hen ook financieel in de problemen zal brengen. De helft is al sinds maart niet meer op restaurant geweest, en de buikriem wordt ook op veel andere vlakken aangehaald. Uit angst voor wat nog komen zal, besparen we op reizen, hobby’s, schoolmateriaal en zelfs dokters. «Die houding zorgt er net voor dat de economie nog minder draait.»
 1. Indra (46), alleenstaande moeder van drie kinderen, komt niet rond door corona: “150 euro per maand minder maakt voor mij een wereld van verschil”
  PREMIUM

  Indra (46), alleen­staan­de moeder van drie kinderen, komt niet rond door corona: “150 euro per maand minder maakt voor mij een wereld van verschil”

  Corona of niet, dat was voor Indra (46) - een alleenstaande moeder met drie schoolgaande kinderen - het verschil tussen met veel moeite rondkomen of niet. “Ik ben specialist in creatief winkelen zonder veel geld uit te geven, maar soms breekt mijn hart als mijn kinderen toch eens voorzichtig vragen of ze wat nieuwe spullen krijgen.”
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees