VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrouwen in grootste gevangeniskamp van Syrië

Met meer dan 70.000 vooral IS-vrouwen en kinderen, maar ook heel wat mannen, is het kamp van al Hol het grootste gevangeniskamp van Syrië. Niemand mag er in of uit, al zijn er met de regelmaat van de klok groepjes die erin slagen te ontsnappen. VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers en cameraman Lennert Potums geraakten na lang aandringen binnen in het kamp, waar ook een 20-tal Belgische vrouwen en hun kinderen vast zitten.

16 reacties

 • paul van gele

  2 jaar geleden
  De IS strijders moeten uit geleverd worden en berecht in Irak en Syrië waar ze hun misdaden hebben begaan.
 • Philippe Deckers

  2 jaar geleden
  Over de slachtoffers van de moslimterroristen horen we niets van de media.
 • s.u. u.v.

  2 jaar geleden
  Doe rustig verder heren journalisten met zo een reportages je bewijst er de rechtse partijen enorme diensten mee . Wat denken de slachtoffers daar over .
 • Germain Van Deursen

  2 jaar geleden
  Nog veel anderen zijn al onderweg of hier al terug ! Wacht tot het vuurwerk ontwaakt !
 • eric brack

  2 jaar geleden
  Daar was hun droom, dus laat hen maar waar ze dachten dat het hun droom was. Never come back !! Wedde dat de groene sharia's in België ze zullen laten overbrengen onder het mom van solidariteit en warme samenleving !
 1. 34 Belgen uit Afghanistan aangekomen op Schiphol, onder wie vrouw en kinderen van Kortrijkzaan: “Met dank aan Belgisch leger”
  Play

  34 Belgen uit Afghanis­tan aangekomen op Schiphol, onder wie vrouw en kinderen van Kortrijk­zaan: “Met dank aan Belgisch leger”

  Zaterdagmiddag zijn 34 uit Afghanistan afkomstige Belgen rond 15.30 uur met een Nederlands vliegtuig aangekomen in Schiphol. Onder hen ook de vrouw en dochters van Hejrat Baiad, een Afghaanse Kortrijkzaan die zijn familie opwachtte in Amsterdam. “Ik ben nu echt gelukkig", vertelde een opgelucht Hejrat aan VTM NIEUWS. “Gisteren was het heel druk aan de luchthaven in Kaboel en was het niet makkelijk om er binnen te geraken. Gelukkig is mijn vrouw wel binnen geraakt, dankzij het Belgisch leger. Ze hebben echt goed gezorgd voor mijn vrouw en kinderen.” Uiteindelijk kreeg hij zijn familie niet te zien. Ze werden samen met de andere geëvacueerden op een bus gezet die hen naar de kazerne van Peutie bracht.
 2. Helikopterbeelden tonen immense ravage na het verwoestende noodweer in Wallonië
  Play

  Helikopter­beel­den tonen immense ravage na het verwoesten­de noodweer in Wallonië

  Pas vanuit de lucht is duidelijk hoe groot en wijdverspreid de schade door het noodweer in Wallonië is. Tonnen puin drijft nog in de rivieren en wordt tegengehouden door beschadigde bruggen. In de straten proberen reddingswerkers en inwoners ondertussen zo goed en zo kwaad als mogelijk het puin op te ruimen. Tientallen huizen zijn compleet verwoest, elders staat de volledige inboedel op straat, rijp voor de schroothoop.