Julie Serrien was de vriendin van Sanda Dia, die overleed tijdens de fatale doop van studentenvereniging Reuzegom in 2018.
Volledig scherm
Julie Serrien was de vriendin van Sanda Dia, die overleed tijdens de fatale doop van studentenvereniging Reuzegom in 2018. © VTM

Vroegere vriendin Sanda Dia teleurgesteld over uitstel in zaak-Reuzegom: “Voor ons is proces deel van verwerking”

Woensdag raakte bekend dat zeker twee advocaten van de verdediging in de zaak tegen de leden van studentenvereniging Reuzegom die betrokken waren bij de fatale studentendoop in 2018, bijkomende onderzoeksdaden zullen vragen, waardoor de zaak voor onbepaalde tijd uitgesteld zal worden. Het nieuws over het uitstel kwam hard aan bij Julie Serrien, de vroegere vriendin van Sanda Dia: “Het proces is voor ons deel van het verwerkingsproces”, vertelt ze in VTM Nieuws. 

  1. Zaak-Reuzegom op lange baan geschoven? Verdediging vraagt bijkomend onderzoek

    Zaak-Reuzegom op lange baan geschoven? Verdedi­ging vraagt bijkomend onderzoek

    Er valt vrijdag geen beslissing over de doorverwijzing van achttien leden van studentenvereniging Reuzegom naar de correctionele rechtbank. Al zeker twee advocaten van de verdediging zullen op de zitting van de raadkamer om bijkomende onderzoeksdaden vragen, zo bevestigen meerdere bronnen ons. De zaak wordt bijgevolg voor onbepaalde tijd uitgesteld. Advocaat Sven Mary, die de vader van de betreurde Sanda Dia (20) bijstaat, spreekt van een “vertragingsmanoeuvre”.