Een KLM-vliegtuig afkomstig uit Johannesburg bij gate E19 aan de E-pier op Schiphol Airport.
Volledig scherm
Een KLM-vliegtuig afkomstig uit Johannesburg bij gate E19 aan de E-pier op Schiphol Airport. © ANP

Vlaming landt na week in Zuid-Afrika op Schiphol en krijgt na invullen van PLF bericht dat hij niet in quarantaine moet: “Ik sta er zelf ook van te kijken”

Een Vlaming die zondagochtend terugkeerde uit Zuid-Afrika na een zakenreis van een week, moet niet in quarantaine. Dat bericht kreeg de man naar eigen zeggen na het invullen van een Passenger Locator Form. “Ik stond er ook van te kijken, en ik ga nu vrijwillig in quarantaine", klinkt het bij VTM Nieuws. 

 1. Crevits legt hogere indexering van kinderbijslag op tafel
  Play
  36

  Crevits legt hogere indexering van kinderbij­slag op tafel

  Geen van de 54 probleemcrèches in Vlaanderen moet gesloten worden. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits gezegd in VTM Nieuws. “Ik heb een eindverslag gekregen van het agentschap Opgroeien waarin duidelijk staat dat de bewuste kinderopvanginitiatieven gepaste maatregelen hebben genomen om de kwaliteit en veiligheid te verzekeren. Er zijn er nog een aantal die onder verhoogde waakzaamheid werken, maar reden tot sluiting is er niet”, aldus Crevits.
 2. In Oekraïne klinkt scherpe kritiek op Krim-reisje van kersvers buitenlandminister Lahbib: “Van 'ontoelaatbaar’ tot ‘slag in het gezicht’”
  Play

  In Oekraïne klinkt scherpe kritiek op Krim-reis­je van kersvers buitenland­mi­nis­ter Lahbib: “Van 'ontoelaat­baar’ tot ‘slag in het gezicht’”

  De kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ligt onder vuur omdat ze in juli vorig jaar als journaliste naar een festival trok op het Oekraïense schiereiland de Krim. Ze reisde daarvoor via Moskou. De situatie zou ruis op de lijn tussen Brussel en Kiev veroorzaken, en mogelijk ook voor problemen zorgen wanneer Lahbib naar Oekraïne zou willen afreizen, iets dat ze al aankondigde te willen doen.