Een KLM-vliegtuig afkomstig uit Johannesburg bij gate E19 aan de E-pier op Schiphol Airport.
Volledig scherm
Een KLM-vliegtuig afkomstig uit Johannesburg bij gate E19 aan de E-pier op Schiphol Airport. © ANP

Vlaming landt na week in Zuid-Afrika op Schiphol en krijgt na invullen van PLF bericht dat hij niet in quarantaine moet: “Ik sta er zelf ook van te kijken”

Een Vlaming die zondagochtend terugkeerde uit Zuid-Afrika na een zakenreis van een week, moet niet in quarantaine. Dat bericht kreeg de man naar eigen zeggen na het invullen van een Passenger Locator Form. “Ik stond er ook van te kijken, en ik ga nu vrijwillig in quarantaine", klinkt het bij VTM Nieuws. 

 1. Geldexpert Paul D’Hoore over ‘Pandora Papers’: “Belastingen ontwijken in buitenland was ‘nationale sport’, nu alleen nog voor grootste vermogens”
  Play

  Geldexpert Paul D’Hoore over ‘Pandora Papers’: “Belastin­gen ontwijken in buitenland was ‘nationale sport’, nu alleen nog voor grootste vermogens”

  Ondanks alle maatregelen om constructies in belastingparadijzen tegen te gaan, blijven Belgen die gebruiken. Dat blijkt ook uit de ‘Pandora Papers’, waarin sprake is van 1.200 Belgen met fiscale constructies in belastingparadijzen. “Er bestaat een heel legioen van fiscale adviseurs die als absolute opdracht hebben om mensen te helpen zo weinig mogelijk belastingen te betalen op een legale manier", zegt geldexpert Paul D’Hoore bij VTM Nieuws.
 2. Premier De Croo geen voorstander van versoepelingen voor eindejaarsfeesten: “Wat we nu nodig hebben is stabiliteit”
  Play

  Premier De Croo geen voorstan­der van versoepe­lin­gen voor eindejaars­fees­ten: “Wat we nu nodig hebben is stabili­teit”

  Hoe zullen we de feestdagen dit jaar kunnen vieren? Pas op 22 december zit het Overlegcomité opnieuw samen over de coronamaatregelen. Horeca-uitbaters willen nu al duidelijkheid en vragen een versoepeling van het sluitingsuur. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt het echter niet het moment voor discussies over deze of gene versoepeling. “Niet nu het duidelijk is welke maatregelen er gelden", klinkt het in de studio van VTM Nieuws.