Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Vlaanderen is ‘boosterkampioen’ van Europa: 60 procent van de bevolking kreeg al boosterprik

Al meer dan 4 miljoen Vlamingen kregen een boosterprik, daarmee is Vlaanderen op dit moment de snelste vaccinator van Europa. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

 1. Van Gucht: pas binnen één tot twee jaar duidelijk of pandemie voorbij is
  Play

  Van Gucht: pas binnen één tot twee jaar duidelijk of pandemie voorbij is

  We zullen pas binnen één tot twee jaar zeker weten of de pandemie echt voorbij is. Maar de komende maanden worden beheersbaar. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd bij VTM NIEUWS. “Als we dan nog in een stabiele periode zitten, kunnen we zeggen dat de pandemie voorbij is”, zegt hij. Het wordt volgens hem vooral afwachten welke varianten er nog opduiken en welk effect bijvoorbeeld het griepvirus zal hebben.
 2. Mogelijk herkwalificatie, maar wat betekent dat? "Zo viseert men ook iemand die emmer water gooide"

  Mogelijk herkwalifi­ca­tie, maar wat betekent dat? "Zo viseert men ook iemand die emmer water gooide"

  De rechtbankvoorzitter had gisteren op het einde van de zittingsdag in het Reuzegomproces nog een verrassing in petto. Ze liet weten dat ze herkwalificaties van de aanklachten in het debat wil brengen. Ze overweegt om de aanklacht te herformuleren tot de klassieke slagen en verwondingen, zonder het oogmerk te doden. Daarmee zouden meer Reuzegommers geviseerd worden, legt Faroek Özgünes uit in VTM NIEUWS. “Iedereen die ook maar een papje heeft gemaakt of water heeft gegooid, valt daar dan onder.”
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Experts streng voor Kind en Gezin na dood van baby in Mariakerke: “Er waren al klachten en toch kon crèche open blijven”
  Play

  Experts streng voor Kind en Gezin na dood van baby in Mariakerke: “Er waren al klachten en toch kon crèche open blijven”

  Experts pleiten voor een onafhankelijke commissie die meteen ingrijpt als er klachten binnenkomen over crèches. Na de dood van een baby in een crèche in Mariakerke, afgelopen vrijdag, kreeg Kind en Gezin - die de klachten nu onderzoekt - heel wat kritiek over zich heen. Want er waren al zeer veel klachten binnengekomen over de crèche en toch kon die gewoon open blijven.