Ben Weyts.
Volledig scherm
Ben Weyts. © VTM Nieuws

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beantwoordt jullie vragen: “Start van nieuwe schooljaar is kantelmoment”

De start van het nieuwe schooljaar is een kantelmoment, niet alleen voor het onderwijs, maar voor de hele samenleving. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De minister beantwoordde zondag enkele veelgestelde vragen over het nieuwe schooljaar in het VTM Nieuws. “Ja, er zijn risico’s aan verbonden, en ja er zullen besmettingen zijn. Er zullen klassen en misschien zelfs scholen in quarantaine geplaatst moeten worden, maar we moeten leren leven met Covid-19 zonder onze en welvaart en ons welzijn overboord te gooien”, klinkt het. 

27 reacties

 • Tonny De Schepper

  2 jaar geleden
  Ben Weyts over het buiten gewoon onderwijs zeggen ze niks mogen die open het zijn jongens met een beperking en riscopateinten mogen zij morgen open en mogen de die school bussen rijden.
 • Marc Wouters

  2 jaar geleden
  Ben Weyts is een van de beste ministers. Ik ben het niet altijd met hem eens, maar hij durft zijn nek uit te steken. In dit geval voor onze jongeren wiens rechten schandelijk opzij gezet werden. Allemaal uit angst van een generatie inactieven. De ziekenhuisopnames laten duidelijk zien: er is géén tweede golf!
 • Stephanie Serbruyns

  2 jaar geleden
  Een leerkracht die vooraan de klas staat, volgens mij voldoende afstand? Begrijp niet dat er in de klas, wanneer veilige afstand van 1,5m kan gewaarborgd worden, een mondmasker verplichting geldt. Dan zou dit in de bedrijvenwereld ook zo moeten zijn... iedereen op bureau ook met mondmasker, zelfs als je collega 1,5m ver zit... ik vind het erover... Ik ben wel pro wanneer de veilige afstand niet kan gegarandeerd worden, safety first. Respect voor elkeen die dagelijks een mondmasker moet dragen!
 • simonne goderie

  2 jaar geleden
  Verplichting voor elke leraar en telkens 1 student per klas om de 14dagen te testen is perfect mogelijk en zou kruisbesmetting beter voorkomen en een indicatie kunnen zijn waaruit we kunnen leren hoe en waar het virus zich verspreid ,want dit is op voorhand weer dweilen met open kraan als de scholen zonder screening open gaan .
 • gaston weeckers

  2 jaar geleden
  Minister vergeet een grote groep mensen van het volwassen onderwijs.Deze leraars en learessen hebben zich ook blijven inzetten om hun cursusten hun lessen via zoom te geven
 1. Burgemeester De Wever pleit voor bijeenroepen Nationale Veiligheidsraad: “Drugscriminelen rekruteren vanuit buitenland voor aanslagen in Antwerpen”
  Play
  130

  Burgemees­ter De Wever pleit voor bijeenroe­pen Nationale Veilig­heids­raad: “Drugscri­mi­ne­len rekruteren vanuit buitenland voor aanslagen in Antwerpen”

  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil dat premier De Croo de Nationale Veiligheidsraad bijeenroept in de strijd tegen de drugscriminaliteit. “Deze drugsoorlog woedt niet alleen in Antwerpen, maar heeft impact op heel België. Er is een integrale aanpak nodig rond de georganiseerde misdaad", klonk het in de studio van VTM Nieuws.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Marie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis
  Play
  Royalty

  “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Ma­rie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis

  De best bekeken Telefacts-aflevering ooit, én een van de meest spraakmakende. ‘De keuze van Dany’ haalt vandaag de allereerste reportage met prinses Marie-Christine (71) vanonder het stof. Indertijd goed voor 1,7 miljoen kijkers, en ook nu blijft de openhartigheid van koning Filips tante ongezien. “Ze vertelde over haar scheiding en een verkrachting door een familielid. Zo openlijk spreken royals zelden of nooit”, blikt maker Peter Van Camp terug.