Ben Weyts.
Volledig scherm
Ben Weyts. © VTM Nieuws

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beantwoordt jullie vragen: “Start van nieuwe schooljaar is kantelmoment”

De start van het nieuwe schooljaar is een kantelmoment, niet alleen voor het onderwijs, maar voor de hele samenleving. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De minister beantwoordde zondag enkele veelgestelde vragen over het nieuwe schooljaar in het VTM Nieuws. “Ja, er zijn risico’s aan verbonden, en ja er zullen besmettingen zijn. Er zullen klassen en misschien zelfs scholen in quarantaine geplaatst moeten worden, maar we moeten leren leven met Covid-19 zonder onze en welvaart en ons welzijn overboord te gooien”, klinkt het. 

27 reacties

 • TONNY DE SCHEPPER

  10 maanden geleden
  Ben Weyts over het buiten gewoon onderwijs zeggen ze niks mogen die open het zijn jongens met een beperking en riscopateinten mogen zij morgen open en mogen de die school bussen rijden.
 • Marc Wouters

  1 jaar geleden
  Ben Weyts is een van de beste ministers. Ik ben het niet altijd met hem eens, maar hij durft zijn nek uit te steken. In dit geval voor onze jongeren wiens rechten schandelijk opzij gezet werden. Allemaal uit angst van een generatie inactieven. De ziekenhuisopnames laten duidelijk zien: er is géén tweede golf!
 • Stephanie Serbruyns

  1 jaar geleden
  Een leerkracht die vooraan de klas staat, volgens mij voldoende afstand? Begrijp niet dat er in de klas, wanneer veilige afstand van 1,5m kan gewaarborgd worden, een mondmasker verplichting geldt. Dan zou dit in de bedrijvenwereld ook zo moeten zijn... iedereen op bureau ook met mondmasker, zelfs als je collega 1,5m ver zit... ik vind het erover... Ik ben wel pro wanneer de veilige afstand niet kan gegarandeerd worden, safety first. Respect voor elkeen die dagelijks een mondmasker moet dragen!
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Verplichting voor elke leraar en telkens 1 student per klas om de 14dagen te testen is perfect mogelijk en zou kruisbesmetting beter voorkomen en een indicatie kunnen zijn waaruit we kunnen leren hoe en waar het virus zich verspreid ,want dit is op voorhand weer dweilen met open kraan als de scholen zonder screening open gaan .
 • gaston weeckers

  1 jaar geleden
  Minister vergeet een grote groep mensen van het volwassen onderwijs.Deze leraars en learessen hebben zich ook blijven inzetten om hun cursusten hun lessen via zoom te geven
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Experts reageren voorzichtig positief op beslissingen Overlegcomité: “Maar grote test moet nog komen”

  Experts reageren voorzich­tig positief op beslissin­gen Overlegco­mité: “Maar grote test moet nog komen”

  Tijdens de extra aflevering van VTM Nieuws na het Overlegcomité heeft viroloog Steven Van Gucht het verplicht afnemen van twee testen bij mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus circuleert, "een verbetering" genoemd. "Een test is een momentopname en kan een infectie missen", aldus Van Gucht. "Als de infectie nog maar net begonnen is, zit die nog niet in de neus", legde Van Gucht uit. "En de beginnende infectie die je eerst niet detecteerde, kan je oppikken met de tweede test.” Ook andere experts benadrukken het belang van voorzichtigheid.
 1. Frank Vandenbroucke huivert van Nederlands jojobeleid: “We moeten vrijheid au sérieux nemen”
  120

  Frank Vandenbrou­c­ke huivert van Nederlands jojobeleid: “We moeten vrijheid au sérieux nemen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft weinig zin om in aanloop naar het Overlegcomité “loze beloftes” te maken over het sluitingsuur in de horeca of de heropening van het nachtleven vanaf september. Hij verwijst naar Nederland dat door de sterk stijgende coronacijfers een aantal versoepelingen terugdraait. “Ik heb absoluut geen zin om in een Nederlands jojobeleid terecht te komen”, zei Vandenbroucke in VTM Nieuws.