Ben Weyts.
Volledig scherm
Ben Weyts. © VTM Nieuws

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beantwoordt jullie vragen: “Start van nieuwe schooljaar is kantelmoment”

De start van het nieuwe schooljaar is een kantelmoment, niet alleen voor het onderwijs, maar voor de hele samenleving. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De minister beantwoordde zondag enkele veelgestelde vragen over het nieuwe schooljaar in het VTM Nieuws. “Ja, er zijn risico’s aan verbonden, en ja er zullen besmettingen zijn. Er zullen klassen en misschien zelfs scholen in quarantaine geplaatst moeten worden, maar we moeten leren leven met Covid-19 zonder onze en welvaart en ons welzijn overboord te gooien”, klinkt het. 

27 reacties

 • TONNY DE SCHEPPER

  5 maanden geleden
  Ben Weyts over het buiten gewoon onderwijs zeggen ze niks mogen die open het zijn jongens met een beperking en riscopateinten mogen zij morgen open en mogen de die school bussen rijden.
 • Marc Wouters

  8 maanden geleden
  Ben Weyts is een van de beste ministers. Ik ben het niet altijd met hem eens, maar hij durft zijn nek uit te steken. In dit geval voor onze jongeren wiens rechten schandelijk opzij gezet werden. Allemaal uit angst van een generatie inactieven. De ziekenhuisopnames laten duidelijk zien: er is géén tweede golf!
 • Stephanie Serbruyns

  8 maanden geleden
  Een leerkracht die vooraan de klas staat, volgens mij voldoende afstand? Begrijp niet dat er in de klas, wanneer veilige afstand van 1,5m kan gewaarborgd worden, een mondmasker verplichting geldt. Dan zou dit in de bedrijvenwereld ook zo moeten zijn... iedereen op bureau ook met mondmasker, zelfs als je collega 1,5m ver zit... ik vind het erover... Ik ben wel pro wanneer de veilige afstand niet kan gegarandeerd worden, safety first. Respect voor elkeen die dagelijks een mondmasker moet dragen!
 • Fientje Goderie

  8 maanden geleden
  Verplichting voor elke leraar en telkens 1 student per klas om de 14dagen te testen is perfect mogelijk en zou kruisbesmetting beter voorkomen en een indicatie kunnen zijn waaruit we kunnen leren hoe en waar het virus zich verspreid ,want dit is op voorhand weer dweilen met open kraan als de scholen zonder screening open gaan .
 • Gaston Weeckers

  8 maanden geleden
  Minister vergeet een grote groep mensen van het volwassen onderwijs.Deze leraars en learessen hebben zich ook blijven inzetten om hun cursusten hun lessen via zoom te geven
 1. Bart De Wever over El Kaouakibi: "Subsidiegeld niet verloren”

  Bart De Wever over El Kaouakibi: "Subsidie­geld niet verloren”

  De stad Antwerpen vraagt de inbeslagname van het vermogen van Sihame El Kaouakibi (Open Vld), zo werd vrijdagavond al bekend. Het is afwachten op de resultaten van de stedelijke audit om te zien hoeveel schade de stad heeft geleden. “Het grootste deel van het geld zit in die hal (van Let’s Go Urban, red.) en die is 100 procent eigendom van de stad. Dat geld is dus niet verloren", reageert Bart De Wever (N-VA) bij VTM NIEUWS. “Maar dat er rond Let’s Go Urban een constructie van vampierbedrijven zou opgezet zijn, die daar systematisch geld uitgezogen hebben, is mogelijk. Dan moeten we inderdaad kijken of onze controlemechanismen wel volstaan. Ik denk dat dat een algemeen Vlaams probleem is: er worden te veel subsidies gegeven.”
 1. Van Ranst scherp voor Overlegcomité: “Dit is de strategie van de hoop. Daarna heb je enkel nog de noodrem”

  Van Ranst scherp voor Overlegco­mité: “Dit is de strategie van de hoop. Daarna heb je enkel nog de noodrem”

  Viroloog Marc Van Ranst reageert teleurgesteld. Hij zegt in gesprek met VTM Nieuws dat de maatregelen onvoldoende zijn. “We hopen dat we nu een klein golfje meemaken, maar wanneer de cijfers verder stijgen zal dit onvoldoende zijn”, zegt de viroloog in een eerste reactie na de persconferentie van premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"