Ben Weyts.
Volledig scherm
Ben Weyts. © VTM Nieuws

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts beantwoordt jullie vragen: “Start van nieuwe schooljaar is kantelmoment”

De start van het nieuwe schooljaar is een kantelmoment, niet alleen voor het onderwijs, maar voor de hele samenleving. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De minister beantwoordde zondag enkele veelgestelde vragen over het nieuwe schooljaar in het VTM Nieuws. “Ja, er zijn risico’s aan verbonden, en ja er zullen besmettingen zijn. Er zullen klassen en misschien zelfs scholen in quarantaine geplaatst moeten worden, maar we moeten leren leven met Covid-19 zonder onze en welvaart en ons welzijn overboord te gooien”, klinkt het. 

27 reacties

 • Tonny De Schepper

  3 jaar geleden
  Ben Weyts over het buiten gewoon onderwijs zeggen ze niks mogen die open het zijn jongens met een beperking en riscopateinten mogen zij morgen open en mogen de die school bussen rijden.
 • Marc Wouters

  3 jaar geleden
  Ben Weyts is een van de beste ministers. Ik ben het niet altijd met hem eens, maar hij durft zijn nek uit te steken. In dit geval voor onze jongeren wiens rechten schandelijk opzij gezet werden. Allemaal uit angst van een generatie inactieven. De ziekenhuisopnames laten duidelijk zien: er is géén tweede golf!
 • Stephanie Serbruyns

  3 jaar geleden
  Een leerkracht die vooraan de klas staat, volgens mij voldoende afstand? Begrijp niet dat er in de klas, wanneer veilige afstand van 1,5m kan gewaarborgd worden, een mondmasker verplichting geldt. Dan zou dit in de bedrijvenwereld ook zo moeten zijn... iedereen op bureau ook met mondmasker, zelfs als je collega 1,5m ver zit... ik vind het erover... Ik ben wel pro wanneer de veilige afstand niet kan gegarandeerd worden, safety first. Respect voor elkeen die dagelijks een mondmasker moet dragen!
 • simonne goderie

  3 jaar geleden
  Verplichting voor elke leraar en telkens 1 student per klas om de 14dagen te testen is perfect mogelijk en zou kruisbesmetting beter voorkomen en een indicatie kunnen zijn waaruit we kunnen leren hoe en waar het virus zich verspreid ,want dit is op voorhand weer dweilen met open kraan als de scholen zonder screening open gaan .
 • gaston weeckers

  3 jaar geleden
  Minister vergeet een grote groep mensen van het volwassen onderwijs.Deze leraars en learessen hebben zich ook blijven inzetten om hun cursusten hun lessen via zoom te geven