Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © VTM NIEUWS

Viroloog Steven Van Gucht: “Tweede lockdown in winter niet uitgesloten”

“De komende weken en maanden zitten we goed, maar de winter wordt mogelijk een kritieke periode. Hopelijk komt er geen tweede lockdown, maar het is niet uitgesloten." Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd in het VTM Nieuws.

39 reacties

 • Frans Huygen

  2 jaar geleden
  Al 10 tallen tweede verblijvers en toeristen( die particulier huren) aan de kust alsof de maatregelen niet voor hen gelden .Waarom moeten er altijd mensen zijn die zichzelf boven de wet plaatsen en daarmee de volksgezondheid in het gedrang brengen.De politiecontroles op de zeedijk ,indien deze er zijn geweest, was om te lachen .Conclusies trekken voor de volgende lock down in sept.of okt.
 • Maria De Vuyst

  2 jaar geleden
  Walter Emanuel, een virus bestaat uit een omhulsel (eiwitmantel) met daarin een individuele virale dna-streng. De mantel levert niet enkel het virale dna af aan de gastcel, maar beschermt ook de integriteit ervan (maar kan niet tegen zeep, ontsmetting,...). Afhankelijk van de omgevingsfactoren breekt dat omhulsel sowieso af (doorgaans 3 tot 5 dagen), alsof het uidroogt (versneld door warmte, droogte, zon,...), waarna het virale dna ook kapot gaat. Enkel invriezen houdt het virus lang intact.
 • Maria Arens

  2 jaar geleden
  Winkels dichthouden, NU. Is voor niets nodig, en onze aarde vaart daar wel bij.
 • walter emanuel

  2 jaar geleden
  Er is 1 ding dat ik niet hoor of is het veilig. Men begraaft mensen met het virus. Kan dit op lange tijd geen kwaad voor de bodem of weet ik veel. Tis misch een doeme vraag maar stelt niemand die niet soms.
 • Jean Donny

  2 jaar geleden
  Laat de kuddes zo snel mogelijk weer los dan krijgen we even snel nieuwe lockdowns! Enkel op een verstandige en veilige manier omgaan met het virus kan soelaas brengen en dat impliceert geen samenscholingen of massa evenementen grenzen gesloten voor personenverkeer, mondmasker en afstand houden en handen wassen!
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. OVERZICHT. Voor het eerst sinds einde maart minder dan 1.000 patiënten op intensieve zorg

  OVERZICHT. Voor het eerst sinds einde maart minder dan 1.000 patiënten op intensieve zorg

  Er zijn de afgelopen 24 uur 230 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 6.490 doden brengt. Van de 230 overlijdens stierven 93 mensen in de ziekenhuizen en 134 in de woonzorgcentra. Tegenover de dag ervoor werden er opnieuw minder nieuwe patiënten opgenomen in de ziekenhuizen: 211 tegenover 263. Het aantal mensen in de ziekenhuizen daalt daarmee verder naar 4.527. Op intensieve zorgen liggen nog 993 personen, ook een lichte daling.
 1. Burgemeester De Wever pleit voor bijeenroepen Nationale Veiligheidsraad: “Drugscriminelen rekruteren vanuit buitenland voor aanslagen in Antwerpen”
  Play
  129

  Burgemees­ter De Wever pleit voor bijeenroe­pen Nationale Veilig­heids­raad: “Drugscri­mi­ne­len rekruteren vanuit buitenland voor aanslagen in Antwerpen”

  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil dat premier De Croo de Nationale Veiligheidsraad bijeenroept in de strijd tegen de drugscriminaliteit. “Deze drugsoorlog woedt niet alleen in Antwerpen, maar heeft impact op heel België. Er is een integrale aanpak nodig rond de georganiseerde misdaad", klonk het in de studio van VTM Nieuws.