Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © VTM NIEUWS

Viroloog Steven Van Gucht legt uit waarom mondmaskers op café niet zouden werken

Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, is tevreden met de uitbreiding van de mondmaskerplicht. “Het is een heel stuk duidelijker nu ze verplicht worden in winkels. Dat bleek uit enquêtes waarbij steeds meer mensen aangaven dat ze voorstander waren van een verplichting, maar in de winkels droeg nog geen 20 procent een mondmasker”, zei Van Gucht deze middag in VTM Nieuws. De viroloog legde ook uit waarom mondmaskers niet zouden werken in cafés en restaurants. “Als je ze voortdurend op- en afzet, verliezen ze hun nut.”

13 reacties

 • Bengie Marchand

  6 maanden geleden
  Hij spreekt zichzelf weer tegen , in de bioscoop moet je hem ook iedere keer aan en af doen.
 • Gilbert De Vos

  6 maanden geleden
  Hypocrisie ten top. In restaurants en cafés niet verplicht... a neen dat is niet moeilijk anders kan je niet eten of drinken maar je vertoeft er wel heel wat langer dan in een winkel dus kans op besmetting is wel een pak hoger. Hebben ze daar eens aan gedacht??
 • Veerle De cock

  6 maanden geleden
  Ze draaien zoals de wind .ze moesten wel iets verplichten anders hadden ze geen job meer de experts en virologen voor de zakkenvullers van de regering zit het er toch bijna op .maar of alles nu gaat helpen dat is een grote vraag.vele gaan elders winkelen waar er geen verplichting is
 • Kenneth Luys

  6 maanden geleden
  Thierry u heeft zeker gelijk, maar het zijn niet enkel jeugd die de regels aan hun laars lappen. Laatst stond ik buiten een winkel te wachten op mijn vriendin en ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel mensen mij wel niet bijna omverliepen. En deze mensen waren van alle leeftijdsgroepen. Mensen zouden gewoon een beetje meer verstand moeten gaan gebruiken en voorzichtig zijn en dan is al die heisa niet nodig.
 • Danny Buyse

  6 maanden geleden
  Als je door het eten en drinken het masker niet kunt gebruiken wil dat zeggen dat de veiligheid niet kan gegarandeerd worden en moet de horeca dicht. Het is toch om de gezondheid dat het draait of niet? Hier wordt weer eens met 2 maten en gewichten gewerkt puur uit economisch belang.
 1. Grondwettelijk Hof: geen terugdraaiende teller voor eigenaars zonnepanelen, “morgen bekijken welke opties er nog zijn”

  Grondwette­lijk Hof: geen terugdraai­en­de teller voor eigenaars zonnepane­len, “morgen bekijken welke opties er nog zijn”

  Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd, maar niet met terugwerkende kracht. De eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen mogen dus niet tot vijftien jaar gebruik maken van een terugdraaiende teller. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten. “Op basis van de analyse van het vonnis trek ik morgen naar de ministerraad om met mijn collega’s van de Vlaamse regering te bespreken welke opties er nog zijn of niet meer zijn voor de getroffen gezinnen”, reageert Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze wijst erop dat een overheid betrouwbaar moet zijn naar de burgers toe. De Vlaamse regering en het Vlaamse parlement zetten in 2019 het licht op groen voor de regeling, hoewel er toen al een negatief advies over was.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"