Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © VTM NIEUWS

Viroloog Steven Van Gucht legt uit waarom mondmaskers op café niet zouden werken

Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, is tevreden met de uitbreiding van de mondmaskerplicht. “Het is een heel stuk duidelijker nu ze verplicht worden in winkels. Dat bleek uit enquêtes waarbij steeds meer mensen aangaven dat ze voorstander waren van een verplichting, maar in de winkels droeg nog geen 20 procent een mondmasker”, zei Van Gucht deze middag in VTM Nieuws. De viroloog legde ook uit waarom mondmaskers niet zouden werken in cafés en restaurants. “Als je ze voortdurend op- en afzet, verliezen ze hun nut.”

13 reacties

 • Bengie Marchand

  1 jaar geleden
  Hij spreekt zichzelf weer tegen , in de bioscoop moet je hem ook iedere keer aan en af doen.
 • Diane Van Riet

  1 jaar geleden
  Hypocrisie ten top. In restaurants en cafés niet verplicht... a neen dat is niet moeilijk anders kan je niet eten of drinken maar je vertoeft er wel heel wat langer dan in een winkel dus kans op besmetting is wel een pak hoger. Hebben ze daar eens aan gedacht??
 • Veerle De cock

  1 jaar geleden
  Ze draaien zoals de wind .ze moesten wel iets verplichten anders hadden ze geen job meer de experts en virologen voor de zakkenvullers van de regering zit het er toch bijna op .maar of alles nu gaat helpen dat is een grote vraag.vele gaan elders winkelen waar er geen verplichting is
 • Kenneth Luys

  1 jaar geleden
  Thierry u heeft zeker gelijk, maar het zijn niet enkel jeugd die de regels aan hun laars lappen. Laatst stond ik buiten een winkel te wachten op mijn vriendin en ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel mensen mij wel niet bijna omverliepen. En deze mensen waren van alle leeftijdsgroepen. Mensen zouden gewoon een beetje meer verstand moeten gaan gebruiken en voorzichtig zijn en dan is al die heisa niet nodig.
 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  Als je door het eten en drinken het masker niet kunt gebruiken wil dat zeggen dat de veiligheid niet kan gegarandeerd worden en moet de horeca dicht. Het is toch om de gezondheid dat het draait of niet? Hier wordt weer eens met 2 maten en gewichten gewerkt puur uit economisch belang.