Marc Van Ranst in de studio.
Volledig scherm
Marc Van Ranst in de studio. © VTM NIEUWS

Van Ranst waarschuwt voor gevaar van ‘superverspreiders’: "Ze hoeven niet ziek te zijn om veel mensen te besmetten”

Niet alleen het aantal besmettingen stijgt dagelijks, er is ook steeds vaker sprake van zogenaamde superverspreiders. Die superverspreiders zijn bijzonder besmettelijk en daarvoor hoeven ze niet noodzakelijk zélf ziek te zijn, zo waarschuwt viroloog Marc Van Ranst bij VTM NIEUWS.

123 reacties

 • Chris Madou

  8 maanden geleden
  Waarom worden de kwetsbaren, 90jarigen, 65+ met overgewicht en andere aandoeningen, enz niet zelf in quarantaine geplaatst?
 • Chloe Kezako

  11 maanden geleden
  De superverspreider heeft als het ware een wolk van besmettelijkheid rond zich hangen. Hij produceert enorm veel virusdeeltjes die aan anderen worden doorgegeven, zonder dat hij daar zelf ziek voor hoeft te zijn. Dit zijn degenen die we in quarantaine willen houden. Als je nu geen schrik hebt vinden ze wel wat anders.
 • Gino Sinnesael

  11 maanden geleden
  Hoeveel mensen heeft mijnheer Van Ranst of anderen misschien al (ongewild) besmet door in tal van studio's al te gaan optreden en te praten zonder masker? Tenslotte weet ook hij niet of hij besmet is of niet. Is een mondmasker niet verplicht indien men de social distancing van anderhalve meter niet kan respecteren? In België stelt men dat een spreker geen masker moet dragen, terwijl het net de spreker is die de meeste partikeltjes verspreidt! In andere landen houdt men speeches met mondmasker!
 • Henri Van Hulsel

  11 maanden geleden
  Ben ik persona non grata geworden!!!!! Bedankt voor de niet publicati. Belgische officiële Media = HET Persbureel van de regering. Morgen zeg ik alles op FB en andere internet media. België moet wakker worden!!!!!!
 • An Vanden Bossche

  11 maanden geleden
  Welke bedoeling heeft van Ranst met paniekzaaierij?
 1. Premier De Croo: "Onaanvaardbaar dat iemand op de OCAD-lijst actief is bij Defensie en toegang krijgt tot wapens”
  Play

  Premier De Croo: "Onaan­vaard­baar dat iemand op de OCAD-lijst actief is bij Defensie en toegang krijgt tot wapens”

  Jürgen Conings, de man naar wie momenteel druk gezocht wordt, had in het verleden al eens bedreigingen geuit en staat op de terroristenlijst van het OCAD. “Het is onaanvaardbaar dat iemand op de OCAD-lijst actief is binnen Defensie en toegang krijgt tot wapens”, reageert premier Alexander De Croo (Open Vld) bij VTM NIEUWS. Defensie en de veiligheidsdiensten komen morgen met een analyse.