Volledig scherm
© AFP

Van Quickenborne over niet-essentiële reizen: “Wie betrapt wordt, krijgt boete én moet onmiddellijk rechtsomkeer maken”

Met de krokusvakantie in aantocht, zet minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de puntjes op de i. “Niet-essentiële reizen mogen echt niet. Wie toch probeert te vertrekken en betrapt wordt, krijgt een boete en moet rechtsomkeer maken”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws. Volgens de minister zal de politie extra controles uitvoeren aan grensovergangen. 

71 reacties

 • Pascale Simmonds

  2 weken geleden
  Als terminale kankerpatiente , met nog enkele maanden te leven is dit echt niet te begrijpen, had zo graag nog eens de zon opgezocht, een vriendin in Frankrijk opgezocht...nu mijn conditie nog goed is...wat voor zin hebben deze maanden nog,ik heb helemaal geen toekomst meer...
 • Thomas De Spiegeleer

  2 weken geleden
  Wat een klucht...wat een fantastische regering hebben wij. Er zijn landen waar het veiliger is dan hier er zijn landen waar al miljoenen mensen inge-ent zijn ..en hier lopen ze weer achter de feiten aan. Als iedereen zijn gezond verstand gebruikt zou het al veel beter gaan. Ik heb een 2e verblijf en geen politieker die me zal weerhouden daar naartoe te gaan..op een veilige manier weliswaar
 • vangeel guido

  2 weken geleden
  Dus de hollanders moeten terug?
 • Annie Vancauteren

  2 weken geleden
  Zullen de overheid, de diplomaten, de navomedewerkers en eurocraten zich hier ook aanhouden? Of zijn er 2 gewichten?
 • Thabet Aouf

  3 weken geleden
  Beguin eerste maar de alle vluchten te controleren hoe zijn afgelopen. Ik ben de 23/01 naar Belguie terug tu988 gekomen alle stoelen zijn vol terwijl op elke rij 3 en 3 stoelen met tussen passage dus 9 op rij normaal gezien moet enkel een stoel bezet en een niet. Volgens die formulier die wij ingevuld vlucht + nr stoel Die moeten dat hier zien dat niet mag. En halve vlucht hebben ons eten en drinken gebracht het is precies dat dat eten moet langs ons horen binnen moet .
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven