Van Quickenborne: “Basispakket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient”

De topministers van de federale regering zijn uit elkaar gegaan zonder een grote beslissing over de aanpak van de torenhoge energiefacturen. Dat meldt politiek journalist Karel Lattrez van ‘VTM NIEUWS’. Eén van de pistes is de invoering van een basispakket energie, waarbij je voor een bepaalde hoeveelheid kilowattuur een lager tarief betaalt. Volgens Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne zou dat er niet alleen zijn voor de laagste inkomens.

252 reacties

 • eric michiels

  1 week geleden
  Vooral , Bedreifsleiders - Zelfstandigen - CEO's maar vooral niet dé "vooruitziende burger" die een "vast tarief" uit de brand kon slepen , helaas "niet vòòr Oktober 2021 want dan wordt je "uit de boot gekegeld" . Duidelijk is dat het alweer een "Liberale aangelegenheid" is geworden én derhalve alléén bedoeld voor de hierboven genoemden , die het òòk al eens van hun "brutoinkomen" kunnen aftrekken dé barmhartige samaritanen , zeg maar . Michiels Eric
 • Ives Ameel

  1 week geleden
  Waar zit het addertje ? onder het gas??
 • Martine Baudou

  1 week geleden
  Is er een oplossing voor kleine zelfstandige.? (Ben 40 jaar zelfstandig) Ben 60 jaar alleenstaande, kapster en zou graag blijven werken. Ik kan in februari op pensioen, is het nog haalbaar om financieel verder te doen? Ik werk momenteel alleen voor mijn onkosten te betalen. Ik sta met mij rug tegen de muur . Groetjes Martine Baudou
 • Gerda De Bruyn

  1 week geleden
  Van Quickenborne: “Basispakket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient” ik lees dan. voor iedereen.u ook?
 • Magda De Munck

  2 weken geleden
  Ach, VQB is weer aan het beloven, om daarna op zijn woorden terug te komen, wie gelooft die man nog?
 1. Von der Leyen pakt overwinsten van energiebedrijven aan: “In totaal meer dan 140 miljard euro voor energiefactuur”

  Von der Leyen pakt overwin­sten van energiebe­drij­ven aan: “In totaal meer dan 140 miljard euro voor energiefac­tuur”

  De Europese Unie wil meer dan 140 miljard euro vrijmaken om de impact van de hoge energieprijzen te verzachten. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd tijdens haar State of the Union in het Europees Parlement in Straatsburg. Dat moet gebeuren via het afromen van de winsten van energiebedrijven en een solidariteitsbijdrage van de fossiele industrie.