Vincent Van Peteghem.
Volledig scherm
Vincent Van Peteghem. © VTM Nieuws

Van Peteghem houdt vast aan btw-verlaging voor elektriciteit én gas: “Als je gascentrales subsidieert, dan ook het gas op factuur van de mensen”

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) houdt vast aan een verlaging van de btw voor elektriciteit en aardgas als maatregel om de energiefactuur te verlichten. Dat heeft hij gezegd in VTM NIEUWS. Hij mikt op een beslissing volgende week.

150 reacties

 • luc Cuypers

  3 maanden geleden
  Proficiat , nog eens een minister die aan " zijn "volk denkt . Dat is hun taak en als ze die goed uitvoeren worden ze her-verkozen , Onafhankelijk van hun kleur .
 • Jan Van Bavel

  3 maanden geleden
  De BTW op alles instellen op 6%, de besparing kan gemakkelijk terug verdiend worden door minder nutteloze miljarden erdoor te laten jagen door de regering !
 • Andre Wouters

  3 maanden geleden
  Wie van de regering heeft zonnepanelen, wie heeft zijn huis laten renoveren en isoleren?
 • Geert Landsman

  3 maanden geleden
  Groen en steeds subsidies, wat klopt er niet?
 • ruddy claerhout

  3 maanden geleden
  Noem nu 1 beslissing die zij al met kennis van zaken genomen zou hebben. Weet niet waarover ze spreekt. Gelukkig is het maar voor 2 jaar meer.
 1. Gerechtsjournalist Faroek Özgünes na heisa over beelden Sanda Dia: “Advocaat heeft mij ‘go’ gegeven voor uitzenden van beelden”
  Play

  Ge­rechtsjour­na­list Faroek Özgünes na heisa over beelden Sanda Dia: “Advocaat heeft mij ‘go’ gegeven voor uitzenden van beelden”

  De vader van Sanda Dia is ontstemd over de beelden waarop de laatste uren van zijn zoon te zien zijn, en die donderdag door VTM en Het Laatste Nieuws verspreid werden. “Niemand heeft mij mijn mening gevraagd”, zei Ousmane Dia daarover. Volgens onze gerechtsjournalist Faroek Özgünes heeft een van de advocaten van de nabestaanden wel degelijk een ‘go’ gegeven.
 2. Gespannen sfeer in Odesa, waar Robin Ramaekers verslag uitbrengt: “Schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”
  Play

  Gespannen sfeer in Odesa, waar Robin Ramaekers verslag uitbrengt: “Schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”

  Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers is momenteel in de Oekraïense havenstad Odesa. De stad is mogelijks een van de volgende doelwitten van Rusland. De spanning zit er dan ook goed in bij de mensen. Wanneer Robin op stap is met een vrouw die haar hond uitlaat, horen ze plots schoten. “Stop met filmen!”, roepen de inwoners. “Die schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”, vertelt Robin.
 1. Zo was het gisteren op grote hoogte in Plopsaland: superfan Tristan (17) maakte deze beelden toen achtbaan vastliep
  Play
  Gistel/De Panne

  Zo was het gisteren op grote hoogte in Plopsaland: superfan Tristan (17) maakte deze beelden toen achtbaan vast­liep

  “Bij de eerste rukwinden hoopte ik dat het snel voorbij zou zijn, maar uiteindelijk kijk ik erop terug als een unieke belevenis.” Tristan Denorme (17) uit Gistel was zaterdagavond één van de negen inzittenden die urenlang vastzaten in de rollercoaster ‘The Ride to Happiness’ in Plopsaland. De tiener werkt al drie jaar als jobstudent in het pretpark en zal z’n 155ste rit op de attractie niet snel vergeten. “Al wil ik er zo snel mogelijk weer op”, zegt hij. Bekijk hierboven de beelden hij maakte toen de achtbaan vastliep.