Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © DPG Media

Van Gucht: “Kies een feestdag. Als we elkaar besmetten met Kerstmis zijn we zelf besmettelijk op Nieuwjaar”

Als het van MR-voorzitter George-Louis Bouchez afhangt, vieren we Kerstmis niet op Skype. “Kerst vieren met drie of vier personen moet toch mogelijk zijn”, vraagt hij zich af. Viroloog Steven Van Gucht roept hoe dan ook om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. “Als we elkaar besmetten op Kerstmis, zijn we zelf besmettelijk op Nieuwjaar. Kies een feestdag.”

42 reacties

 • robby van loon

  2 jaar geleden
  In België getest op UK variant op 30/11 en 1/12 volgens Van Ranst. En weten dat het veel besmettelijker geworden is maar geen actie ondernomen om bijv reizen UK te verbieden. En de schuld van stagneren vd cijfers maar op de "20%" vd bevolking steken...
 • Bjorn Sengier

  2 jaar geleden
  Dus met andere woorden. Hun blikken vooruit op de feiten, en iedereen moet volgen? Is nog meer dan een maand dacht ik?
 • jo vandenberghe

  2 jaar geleden
  Zijn er nog geen doden genoeg te betreuren misschien?Gewoon dit jaar overslaan en vooruit zien.
 • Marika Thibaut

  2 jaar geleden
  Is het zo erg om eens geen Kerst of Nieuwjaar te vieren? Draait alles nu steeds om feesten...veel mensen moeten op deze dagen gewoon werken, ook in gewone tijden, hier wordt enkel geklaagd... wees blij om gezond te zijn...en uit te kijken naar betere tijden...er komt wel weer een tijd dat ik mijn kleinkinderen kan knuffelen of gewoon kan gaan en staan Waar ik wil... ALS we nu samen doen wat moet.
 • Jan Mertens

  2 jaar geleden
  Kunnen vanranst en vangucht nu nooit hun mond houden? Zij nemen de maatregelen toch niet? Dat is de regering. Als ik de regering was zou ik advies van diegenen die in de media vanalles zitten te forceren, straal negeren.
 1. Ryanair-staking dit weekend: in totaal 69 vluchten afgelast en meer dan 12.000 passagiers getroffen

  Ryanair-sta­king dit weekend: in totaal 69 vluchten afgelast en meer dan 12.000 passagiers getroffen

  De gevolgen van de staking van Ryanair-piloten in België dit weekend nemen steeds grotere proporties aan. In Zaventem worden in totaal 20 vluchten geschrapt, waardoor ongeveer 3.600 passagiers getroffen worden. Op de luchthaven van Charleroi gaat het om 49 vluchten met zo’n 9.000 getroffen reizigers. Dat verneemt VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck. Ryanair zelf schrijft in een persbericht “minimale” problemen te verwachten dit weekend.
 2. VIDEO. Ongeval of moord in Benidorm? Faroek trekt op onderzoek naar dodelijke val Dina (30) na emotionele oproep moeder
  Play

  VIDEO. Ongeval of moord in Benidorm? Faroek trekt op onderzoek naar dodelijke val Dina (30) na emotionele oproep moeder

  Toen de Belgische Dina in 2015 dood teruggevonden werd onderaan een klif in het Spaanse Benidorm, had haar moeder Carine (59) nog hoop dat het Spaanse gerecht haar moordenaar zou vinden. Alles leek ook op een moord: Dina werd zwaar gehavend en naakt teruggevonden met sporen van verstikking. Haar Spaanse vriend gaf maar liefst elf verschillende versies van de feiten. Toch seponeerde het Spaanse gerecht de zaak en gerechtigheid bleek na zeven jaar ijdele hoop. Na een emotionele oproep bij ‘VTM Nieuws’-gerechtsexpert Faroek Özgünes, trok Faroek samen met Carine terug naar de fatale plek in Benidorm, waar Dina volgens haar moeder vermoord werd.
 1. Onze reporter ziet hoe Frans dorp in allerijl wordt geëvacueerd: “We moeten rennen voor ons leven”
  Play

  Onze reporter ziet hoe Frans dorp in allerijl wordt geëvacu­eerd: “We moeten rennen voor ons leven”

  Ondertussen blijven bosbranden laaien her en der in het zuiden van Europa. Er zijn er in Portugal, Spanje, Frankrijk, Kroatië en Griekenland. Brandweerlui doen wat ze kunnen, maar het is vaak vechten tegen de bierkaai. Want de droogte en het warme weer staan aan de kant van het vuur. En dat blijft alleen maar zo. In het Franse Cazaux krijgen 4.000 inwoners onmiddellijk het bevel te evacueren. Bekijk hierboven het verslag van VTM NIEUWS-reporter Romina Van Camp ter plaatse.