Van feesten in Lloret de Mar tot kanoën in Zweden: Julie Colpaert ging op roadtrip door Europa

Hoe het is om te reizen in coronatijden? Met die vraag trok VTM NIEUWS-journalist Julie Colpaert en haar cameraman Jo Verstichel door heel Europa naar populaire vakantiebestemmingen. Welke maatregelen gelden er in de verschillende Europese landen en waar moet je op letten? Een overzicht:

 1. Prinses Elisabeth beëindigt eerste deel van militair zomerkamp: “Ik heb me enorm moeten aanpassen”
  Play
  Royalty

  Prinses Elisabeth beëindigt eerste deel van militair zomerkamp: “Ik heb me enorm moeten aanpassen”

  Sinds september ondervindt prinses Elisabeth aan de lijve wat het is om militair te zijn. De kroonprinses ging een jaar studeren aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. Ze volgde niet de volledige officiersopleiding, maar alleen het eerste jaar. De opleiding wordt afgesloten met een zomerkamp, dat intussen halfweg is. In een korte reactie liet de prinses weten hoe ze het voorbije jaar ervaren heeft.
 2. Zo presenteerde Birgit Herteleer haar eerste ‘VTM Nieuws’ als anker
  Play
  TV

  Zo presenteer­de Birgit Herteleer haar eerste ‘VTM Nieuws’ als anker

  Om de zomermaanden bij ‘VTM Nieuws’ te overbruggen staan Faroek Özgünes (57) en reporter Birgit Herteleer (30) klaar om tijdelijk de overstap te maken naar de nieuwsstudio. Vanaf 5 juli tot eind augustus zal Birgit het ‘VTM Nieuws’ van 13 uur presenteren. Faroek en Birgit vervangen op die manier Birgit Van Mol (53), die vorige week aankondigde te stoppen als nieuwsanker na 23 jaar. “Het is spannend om na al die jaren in the field nu voor het eerst aan de grote ‘VTM Nieuws’-desk te zitten”, aldus Birgit. “Maar ik kijk er naar uit om de vaste ploeg van nieuwsankers, met Dany, Stef, Freek en Cathérine, tijdens de zomermaanden mee te versterken.”