Twee gratis PCR-testen voor wie nog niet de kans kreeg om zich te laten vaccineren

Er komen twee gratis PCR-testen voor wie niet de kans heeft gehad zich volledig te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft premier Alexander De Croo vandaag aangekondigd in de Kamer. Vorige week al zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat PCR-testen wat goedkoper zouden worden voor personen die nog niet de kans kregen om zich te laten vaccineren. 

 1. Minister Verlinden ontkracht ‘license to kill’ voor Jürgen Conings: “Dat is iets uit de films”
  Play
  27

  Minister Verlinden ontkracht ‘license to kill’ voor Jürgen Conings: “Dat is iets uit de films”

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) ontkracht bij VTM Nieuws dat er sprake is van een ‘license to kill’ voor de gezochte militair Jürgen Conings. “Het is een concept uit de films. Natuurlijk zal de politie gepast optreden en kan er eventueel sprake zijn van zelfverdediging wanneer er een gevaarlijke situatie zou ontstaan, maar het kwalificeren als een ‘license to kill’ is niet juist”, luidt het.
 2. Soepelere quarantaineregels voor volledig gevaccineerden, maar wat na 1 prik? Hierover moet het ‘reiscomité’ zich vrijdag buigen
  PREMIUM

  Soepelere quarantai­ne­re­gels voor volledig gevacci­neer­den, maar wat na 1 prik? Hierover moet het ‘reiscomité’ zich vrijdag buigen

  Wie volledig gevaccineerd is en deze zomer terugkeert van een reis in het buitenland, zal normaal gezien niet meer in quarantaine moeten. Maar wat als je maar één prik hebt gehad? Moet je dan in quarantaine? En mogen toeristen met slechts één spuit op de teller naar ons land reizen zonder negatief testresultaat? Dit zijn de knopen die het Overlecomité vrijdag zal doorhakken.