Philippe Vansteenkiste en Mohamed El Bachiri
Volledig scherm
Philippe Vansteenkiste en Mohamed El Bachiri © Photonews

Slachtoffers van aanslagen reageren op getuigenissen van IS-strijders: “Hoe is het mogelijk dat zij zoveel aandacht krijgen?”

“Ik kan het zeggen, maar ze gaan me niet geloven. Van mij hoef je zeker geen schrik te hebben”, zo getuigde een IS-vrouw aan VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers. Een getuigenis die bij de slachtoffers van aanslagen vooral frustratie opwekt. “Waarom krijgen zij zoveel aandacht, terwijl wij de slachtoffers bijna vergeten zijn”, reageert Philippe Vansteenkiste, de voorzitter van V-Europe.

98 reacties

 • Emile De Smedt

  2 jaar geleden
  Om even stoute vent te zijn.85 en wat beleefd.Bijna 80 jaar terug werd door kerk en staat geronseld tegen het communisme.Er werd de keuze gesteld"Rome of Moskou",jonge mensen trokken naar Rusland,overlevenden zwaar gestraft,terechtstellingen en nog verguisd.Dat communisme heeft driekwart eeuw geheerst over half Europa.Maar IS die onze waarden aanvallen,moorden en branden krijgen goed blaadje.Beleid en ook media zijn trappers kwijt.De winnaar is???
 • Nadine Abe

  2 jaar geleden
  Crapuul krijgt voor alles en nog wat steun van , slachtoffers blijven hier in de kou staan . Het zou eens een hooggeplaatste moeten overkomen dan zal er pas op gereageerd worden .
 • gilbert Gijdé

  2 jaar geleden
  vertelt dit eens aan de wereldvreemde belgische rechters,dan zou er misschien een lichtje gaan branden.Jullie hebben gelijk.Belgie is jullie allang vergeten,tot het nogmaals gebeurt,en men is op de goede weg,met al dat gepeupel hier binnen te laten
 • Geert Bancken

  2 jaar geleden
  Maar dat viel niet in goede aarde bij enkele slachtoffers, hmmm…. Wat ik hoor is dat er maar enkele Belgen zouden zijn die het goed vinden dat zulke mensen terugkomen!
 • Kris Kras

  2 jaar geleden
  Als zij een Belgische nationaliteit hebben zouden ze berecht moeten worden als landverraders. Opsluiting: levenslang en op eigen kosten.
 1. VTM NIEUWS confronteert Belgische Syriëstrijders met gruwel van IS: “Ik heb geen bloed aan mijn handen”
  Play

  VTM NIEUWS confron­teert Belgische Syriëstrij­ders met gruwel van IS: “Ik heb geen bloed aan mijn handen”

  VTM NIEUWS heeft nog twee Belgische IS-strijders kunnen spreken in een gevangenis in Syrië. Twee Belgen die voor het eerst voor de camera verschijnen: Annas Koundi uit Grimbergen en Adel Mezroui uit Kapellen. De laatste is zwaargewond aan de benen. Er loopt een kortgeding tegen de Belgische Staat om hem weg te halen uit Syrië om humanitaire redenen. Allebei willen ze terug naar het land dat ze als IS-strijder vervloekten.
 2. Kritiek op hulpverlening in zwaar getroffen provincie Luik neemt toe: “Nog niemand van het Croix Rouge gezien in Pepinster”
  Play

  Kritiek op hulpverle­ning in zwaar getroffen provincie Luik neemt toe: “Nog niemand van het Croix Rouge gezien in Pepinster”

  In de provincie Luik, die zwaar getroffen werd door de hevige overstromingen intussen ruim tien dagen geleden, neemt de kritiek op de hulpverlening toe. Onder meer in de gemeente Pepinster blijft hulpverlening door het Croix Rouge voorlopig uit. Inwoners zijn er afhankelijk van voedselbedeling georganiseerd door losse vrijwilligers, zo stelde VTM Nieuws vast.
 1. Advocaat verdedigt terughalen van Syriëstrijder, die “proefde van de zoetigheden van IS”

  Advocaat verdedigt terughalen van Syriëstrij­der, die “proefde van de zoetighe­den van IS”

  VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers kon in een gevangenis in Syrië onder andere met de Belgische IS-strijder Adel Mezroui spreken. De man uit Kapellen blijft duidelijk de ideologie van Islamitische Staat aanhangen, maar wil wel graag terugkeren naar ons land. Advocaat Abderrahim Lahlali helpt hem daarbij. Hij heeft in naam van Mezroui een kortgeding tegen de Belgische staat gestart om hem terug naar hier te halen. In de studio legt hij uit waarom hij dat een goed idee vindt.