Philippe Vansteenkiste en Mohamed El Bachiri
Volledig scherm
Philippe Vansteenkiste en Mohamed El Bachiri © Photonews

Slachtoffers van aanslagen reageren op getuigenissen van IS-strijders: “Hoe is het mogelijk dat zij zoveel aandacht krijgen?”

“Ik kan het zeggen, maar ze gaan me niet geloven. Van mij hoef je zeker geen schrik te hebben”, zo getuigde een IS-vrouw aan VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers. Een getuigenis die bij de slachtoffers van aanslagen vooral frustratie opwekt. “Waarom krijgen zij zoveel aandacht, terwijl wij de slachtoffers bijna vergeten zijn”, reageert Philippe Vansteenkiste, de voorzitter van V-Europe.

98 reacties

 • Emile De Smedt

  3 jaar geleden
  Om even stoute vent te zijn.85 en wat beleefd.Bijna 80 jaar terug werd door kerk en staat geronseld tegen het communisme.Er werd de keuze gesteld"Rome of Moskou",jonge mensen trokken naar Rusland,overlevenden zwaar gestraft,terechtstellingen en nog verguisd.Dat communisme heeft driekwart eeuw geheerst over half Europa.Maar IS die onze waarden aanvallen,moorden en branden krijgen goed blaadje.Beleid en ook media zijn trappers kwijt.De winnaar is???
 • Nadine Abe

  3 jaar geleden
  Crapuul krijgt voor alles en nog wat steun van , slachtoffers blijven hier in de kou staan . Het zou eens een hooggeplaatste moeten overkomen dan zal er pas op gereageerd worden .
 • gilbert Gijdé

  3 jaar geleden
  vertelt dit eens aan de wereldvreemde belgische rechters,dan zou er misschien een lichtje gaan branden.Jullie hebben gelijk.Belgie is jullie allang vergeten,tot het nogmaals gebeurt,en men is op de goede weg,met al dat gepeupel hier binnen te laten
 • Geert Bancken

  3 jaar geleden
  Maar dat viel niet in goede aarde bij enkele slachtoffers, hmmm…. Wat ik hoor is dat er maar enkele Belgen zouden zijn die het goed vinden dat zulke mensen terugkomen!
 • Kris Kras

  3 jaar geleden
  Als zij een Belgische nationaliteit hebben zouden ze berecht moeten worden als landverraders. Opsluiting: levenslang en op eigen kosten.
 1. VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrouwen in grootste gevangeniskamp van Syrië

  VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrou­wen in grootste gevangenis­kamp van Syrië

  Met meer dan 70.000 vooral IS-vrouwen en kinderen, maar ook heel wat mannen, is het kamp van al Hol het grootste gevangeniskamp van Syrië. Niemand mag er in of uit, al zijn er met de regelmaat van de klok groepjes die erin slagen te ontsnappen. VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers en cameraman Lennert Potums geraakten na lang aandringen binnen in het kamp, waar ook een 20-tal Belgische vrouwen en hun kinderen vast zitten.
 2. Heel wat hinder verwacht op nationale actiedag: “Ik roep op om geen onrust toe te voegen aan onstabiele situatie”
  Play
  34

  Heel wat hinder verwacht op nationale actiedag: “Ik roep op om geen onrust toe te voegen aan onstabiele situatie”

  De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden maandag in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt, zoals bij het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Zaventem, bij het openbaar vervoer en bij sommige stadsdiensten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft weinig begrip voor deze acties. “Dit maakt het leven moeilijk voor iedereen", klinkt het in de studio bij VTM Nieuws.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. VTM NIEUWS confronteert Belgische Syriëstrijders met gruwel van IS: “Ik heb geen bloed aan mijn handen”
  Play

  VTM NIEUWS confron­teert Belgische Syriëstrij­ders met gruwel van IS: “Ik heb geen bloed aan mijn handen”

  VTM NIEUWS heeft nog twee Belgische IS-strijders kunnen spreken in een gevangenis in Syrië. Twee Belgen die voor het eerst voor de camera verschijnen: Annas Koundi uit Grimbergen en Adel Mezroui uit Kapellen. De laatste is zwaargewond aan de benen. Er loopt een kortgeding tegen de Belgische Staat om hem weg te halen uit Syrië om humanitaire redenen. Allebei willen ze terug naar het land dat ze als IS-strijder vervloekten.