Slachtoffer Antonio getuigt over het dodelijk ongeval in Strépy: “Er lagen overal lichamen binnen de 200 meter”

Antonio Gava wandelt in Strépy tussen de carnavalisten wanneer er een auto inrijdt op de groep. Een dag na de verschrikkelijke feiten getuigt de man over het dodelijk ongeval. Antonio is zelf lichtgewond, maar de mentale klap is groot. “Als ik me op een moment alleen voel, stort ik helemaal in”, vertelt hij emotioneel. “Ik vind dat het gerecht zijn werk moet doen en streng moet zijn”, getuigt de man.

  1. Gespannen sfeer in Odesa, waar Robin Ramaekers verslag uitbrengt: “Schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”
    Play

    Gespannen sfeer in Odesa, waar Robin Ramaekers verslag uitbrengt: “Schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”

    Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers is momenteel in de Oekraïense havenstad Odesa. De stad is mogelijks een van de volgende doelwitten van Rusland. De spanning zit er dan ook goed in bij de mensen. Wanneer Robin op stap is met een vrouw die haar hond uitlaat, horen ze plots schoten. “Stop met filmen!”, roepen de inwoners. “Die schoten zijn bedoeld om ons erop te wijzen dat we hier niet mogen zijn”, vertelt Robin.