VTM
Volledig scherm
© VTM

Sanda Dia al eerder slachtoffer van racisme bij Reuzegom

Sanda Dia, de student die in december 2018 overleed na een studentendoop, was eerder al het slachtoffer van racisme bij studentenclub Reuzegom. Dat heeft het actuamagazine Telefacts NU van VTM NIEUWS ontdekt. Na een cantus van de studentenclub in Leuven hoorde de zaalverantwoordelijke hoe clubleden Sanda Dia uitscholden voor “neger” en vernederend behandelden.

38 reacties

 • Sara Verstraeten

  2 jaar geleden
  Heel erg kan de pijn van de ouders nie voorstellen was zo fijne slimme jongen rip ! Hoop dat de verwende daders zwaar gestraft worden onmacht man
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Een triestig ongeluk? Blijkbaar was het mode om elk jaar harder en straffer tekeer te gaan. Het was geen kwestie van of maar wanneer dit ooit eens zou mislopen. De heren doopmeesters hebben de situatie volledig uit de hand laten lopen, verzuimd direct op te treden toen Sandra in coma verzonk en bovendien geen moeite gespaard om al hun sporen uit te wissen. Zware straffen zijn aan de orde.
 • Calimera Smith

  2 jaar geleden
  Zo'n clubs ontstaan omdat mensen erbij willen om hetzelfde te doen met anderen...met wie moet je medelijden hebben?
 • Roland Jeronimus

  2 jaar geleden
  Het zijn de opvoeders van deze studenten die aan de grondslag van hun gedrag en ideeën liggen. Reuzegom is een spiegel van de opvoeders van de leden.
 • karl van dyck

  2 jaar geleden
  En moet je weten dat het de kinderen zijn van mensen die in het bedrijfsleven en de politiek hoogwaardige functies bekleden. Toont ook echt aan hoe Politiekers,Elitairen & nobelen in ons land neerkijken op deze bevolkingsgroepen. Maar wel op T.V. & Media verkondigen dat we(gewone bevolkingsgroepen)meer multicultureel moeten denken en zijn. Hoe mooier het pak hoe Hypocrieter diegene is die het draagt.
 1. EXCLUSIEVE VIDEO. De ultieme luxeleugen van Jean-Pierre Van Rossem: Het diepvriesgraf van ‘Niki’ dat in 1989 wereldnieuws was, maar dat vandaag niemand meer kent
  Play
  De Keuze van Dany
  18

  EXCLUSIEVE VIDEO. De ultieme luxeleugen van Jean-Pier­re Van Rossem: het diepvries­graf van ‘Niki’ dat in 1989 wereld­nieuws was, maar dat vandaag niemand meer kent

  De dood van ‘Niki’ Annys is in 1989 wereldnieuws. Ze is de tweede echtgenote van de flamboyante beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem. In ‘De keuze van Dany’ zie je hoe de beursbubbel rond Van Rossem barst en de cel dreigt. In een ultieme poging om zijn vel te redden geeft hij de dood van de Brugse kappersdochter op als reden waarom hij zijn schuldeisers niet kan betalen. Hij laat voor haar een diepvriesgraf bouwen in Knesselare. De halve wereldpers zakt naar het Meetjesland af. Vandaag heerst de rust. “Niki wie?”, klinkt het als we polsen naar ‘le tombe frigo’. Tot we de naam Jean-Pierre Van Rossem laten vallen. Bekijk hierboven het onwaarschijnlijke verhaal.