VTM
Volledig scherm
© VTM

Sanda Dia al eerder slachtoffer van racisme bij Reuzegom

Sanda Dia, de student die in december 2018 overleed na een studentendoop, was eerder al het slachtoffer van racisme bij studentenclub Reuzegom. Dat heeft het actuamagazine Telefacts NU van VTM NIEUWS ontdekt. Na een cantus van de studentenclub in Leuven hoorde de zaalverantwoordelijke hoe clubleden Sanda Dia uitscholden voor “neger” en vernederend behandelden.

38 reacties

 • Sara Verstraeten

  11 maanden geleden
  Heel erg kan de pijn van de ouders nie voorstellen was zo fijne slimme jongen rip ! Hoop dat de verwende daders zwaar gestraft worden onmacht man
 • ivan de ridder

  11 maanden geleden
  Een triestig ongeluk? Blijkbaar was het mode om elk jaar harder en straffer tekeer te gaan. Het was geen kwestie van of maar wanneer dit ooit eens zou mislopen. De heren doopmeesters hebben de situatie volledig uit de hand laten lopen, verzuimd direct op te treden toen Sandra in coma verzonk en bovendien geen moeite gespaard om al hun sporen uit te wissen. Zware straffen zijn aan de orde.
 • Calimera Smith

  11 maanden geleden
  Zo'n clubs ontstaan omdat mensen erbij willen om hetzelfde te doen met anderen...met wie moet je medelijden hebben?
 • Roland Jeronimus

  11 maanden geleden
  Het zijn de opvoeders van deze studenten die aan de grondslag van hun gedrag en ideeën liggen. Reuzegom is een spiegel van de opvoeders van de leden.
 • karl van dyck

  11 maanden geleden
  En moet je weten dat het de kinderen zijn van mensen die in het bedrijfsleven en de politiek hoogwaardige functies bekleden. Toont ook echt aan hoe Politiekers,Elitairen & nobelen in ons land neerkijken op deze bevolkingsgroepen. Maar wel op T.V. & Media verkondigen dat we(gewone bevolkingsgroepen)meer multicultureel moeten denken en zijn. Hoe mooier het pak hoe Hypocrieter diegene is die het draagt.
 1. Frank Vandenbroucke huivert van Nederlands jojobeleid: “We moeten vrijheid au sérieux nemen”
  119

  Frank Vandenbrou­c­ke huivert van Nederlands jojobeleid: “We moeten vrijheid au sérieux nemen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft weinig zin om in aanloop naar het Overlegcomité “loze beloftes” te maken over het sluitingsuur in de horeca of de heropening van het nachtleven vanaf september. Hij verwijst naar Nederland dat door de sterk stijgende coronacijfers een aantal versoepelingen terugdraait. “Ik heb absoluut geen zin om in een Nederlands jojobeleid terecht te komen”, zei Vandenbroucke in VTM Nieuws.
 2. Dronebeelden tonen hoe rivieren plots eindeloos lijken te zijn na zware regenval
  Play

  Dronebeel­den tonen hoe rivieren plots eindeloos lijken te zijn na zware regenval

  In grote delen van Wallonië en Limburg heeft overvloedige regenval gisteravond voor zeer zware wateroverlast gezorgd. Rivieren traden buiten hun oevers, wegen zijn overstroomd en in meerdere plaatsen staat het centrum onder water. In de provincies Luxemburg, Luik en Namen zijn rampenplannen geactiveerd en werden inwoners geëvacueerd. Deze dronebeelden tonen hoe rivieren plots eindeloos lijken te zijn.