Mahdi (links) ging gisteren in debat met Joachim Coens, de andere kandidaat-voorzitter van CD&V.
Volledig scherm
Mahdi (links) ging gisteren in debat met Joachim Coens, de andere kandidaat-voorzitter van CD&V. © BELGA

Sammy Mahdi geen voorstander van paars-groene coalitie: “Moeilijk om met PS en Ecolo programma uit te voeren”

Sammy Mahdi en Joachim Coens, de laatste twee kandidaat-voorzitters van CD&V, debatteerden gisterenavond in Deinze. Mahdi zei tijdens dat debat dat hij op federaal vlak voor een paars-gele coalitie opteert, en dus niet voor paars-groen.

23 reacties

 • Josepha Van Vlaanderen

  1 jaar geleden
  Slimme man die Mahdi!
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  paars geel zal dan wel zonder cdv of VLD zijn
 • Peter Hegge

  1 jaar geleden
  Ik heb totaal geen idee met wat de cdenv zou moeten komen aandraven om het opheffen van de partij te vermijden. Ze hebben niets meer in handen. Abortus niet , euthanasie niet, justitie niet, de boeren niet meer en ga zo maar door. En waar de afvalligen naar toe zijn hebben ze ook geen flauw idee van. En nieuwe kiezers rapen , daar zijn ze volgens mij niet klaar voor. Gelukkig heb ik dat bolletje nooit gekleurd.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Het kan ook wel paars-groen zijn zonder CD&V. Dat is toch al een partij minder. Een partij die de reputatie heeft om nogal dwars te liggen bij het regeringswerk.
 • Simone en Raymond Vercauteren-Cornelis

  1 jaar geleden
  dan toch ene slimme bij CD&V
 1. Vandenbroucke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven
  103

  Vandenbrou­c­ke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven

  “We mogen echt niet pokeren met de capaciteit en de draagkracht van onze ziekenhuizen.” Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), gezegd bij VTM NIEUWS over eventuele versoepelingen. Hij wilde zich niet uitspreken of de horecazaken zullen mogen heropenen op 1 mei. Over het verbod op niet-essentiële reizen dat geldt tot en met 18 april, zei de minister dat hij ervan uitgaat dat dit niet zal worden verlengd. Wél komen er controles en sancties voor mensen die bij terugkeer uit een rode zone zich niet laten testen.
 2. Bart De Wever over El Kaouakibi: "Subsidiegeld niet verloren”

  Bart De Wever over El Kaouakibi: "Subsidie­geld niet verloren”

  De stad Antwerpen vraagt de inbeslagname van het vermogen van Sihame El Kaouakibi (Open Vld), zo werd vrijdagavond al bekend. Het is afwachten op de resultaten van de stedelijke audit om te zien hoeveel schade de stad heeft geleden. “Het grootste deel van het geld zit in die hal (van Let’s Go Urban, red.) en die is 100 procent eigendom van de stad. Dat geld is dus niet verloren", reageert Bart De Wever (N-VA) bij VTM NIEUWS. “Maar dat er rond Let’s Go Urban een constructie van vampierbedrijven zou opgezet zijn, die daar systematisch geld uitgezogen hebben, is mogelijk. Dan moeten we inderdaad kijken of onze controlemechanismen wel volstaan. Ik denk dat dat een algemeen Vlaams probleem is: er worden te veel subsidies gegeven.”
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee