Mahdi (links) ging gisteren in debat met Joachim Coens, de andere kandidaat-voorzitter van CD&V.
Volledig scherm
Mahdi (links) ging gisteren in debat met Joachim Coens, de andere kandidaat-voorzitter van CD&V. © BELGA

Sammy Mahdi geen voorstander van paars-groene coalitie: “Moeilijk om met PS en Ecolo programma uit te voeren”

Sammy Mahdi en Joachim Coens, de laatste twee kandidaat-voorzitters van CD&V, debatteerden gisterenavond in Deinze. Mahdi zei tijdens dat debat dat hij op federaal vlak voor een paars-gele coalitie opteert, en dus niet voor paars-groen.

23 reacties

 • Josepha Van Vlaanderen

  2 jaar geleden
  Slimme man die Mahdi!
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  paars geel zal dan wel zonder cdv of VLD zijn
 • Peter Hegge

  2 jaar geleden
  Ik heb totaal geen idee met wat de cdenv zou moeten komen aandraven om het opheffen van de partij te vermijden. Ze hebben niets meer in handen. Abortus niet , euthanasie niet, justitie niet, de boeren niet meer en ga zo maar door. En waar de afvalligen naar toe zijn hebben ze ook geen flauw idee van. En nieuwe kiezers rapen , daar zijn ze volgens mij niet klaar voor. Gelukkig heb ik dat bolletje nooit gekleurd.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Het kan ook wel paars-groen zijn zonder CD&V. Dat is toch al een partij minder. Een partij die de reputatie heeft om nogal dwars te liggen bij het regeringswerk.
 • Simone Cornelis

  2 jaar geleden
  dan toch ene slimme bij CD&V
 1. Griekse consul Manolis verlaat als laatste EU-diplomaat de stad Marioepol: “Wat ik daar gezien heb, gaat mijn verstand te boven”
  Play

  Griekse consul Manolis verlaat als laatste EU-diplomaat de stad Marioepol: “Wat ik daar gezien heb, gaat mijn verstand te boven”

  De Griekse consul Manolis Androulakis heeft als laatste EU-diplomaat de stad Marioepol verlaten. Zijn getuigenis op de luchthaven van Athene is schokkend. “Wat ik daar gezien heb, en ik hoop dat niemand dit ooit nog ziet, gaat mijn verstand te boven”, vertelt hij. Geen enkele Oekraïense stad is zo zwaar getroffen door Russische bombardementen als Marioepol. En zelfs toen alles gebombardeerd was, bleven de aanvallen doorgaan. Androulakis is diep teleurgesteld en bedroefd: “Het is een wonde die niet makkelijk zal helen.” Marioepol zal toegevoegd worden aan de lijst van steden die door oorlogen volledig verwoest zijn.