Robin Ramaekers trekt naar Afghanistan: “Het is extreem rustig op de luchthaven van Kaboel”

Robin Ramaekers en cameraman Jo Verstichel trekken voor VTM NIEUWS via Islamabad naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Een maand nadat de taliban de macht overnam in het land peilt Robin er naar het leven daar, hoe het met de gestrande Belgen gaat en hoe het intussen zit met onder andere de vrouwenrechten en het onderwijs in Afghanistan.

  1. Ex-werkneemster kinderdagverblijf Mippie & Moppie getuigt anoniem bij VTM Nieuws: “Sommige kinderen werden niet in bed gelegd, maar gegooid”
    Play

    Ex-werkneem­ster kinderdag­ver­blijf Mippie & Moppie getuigt anoniem bij VTM Nieuws: “Sommige kinderen werden niet in bed gelegd, maar gegooid”

    Vlaamse autoriteiten hebben per direct de vergunning van een kinderdagverblijf in Keerbergen ingetrokken na een melding over een kind dat in zijn slaapzakje was vastgebonden aan het bed met ducttape. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat er iets misloopt in de crèche. Een ex-werkneemster getuigt anoniem bij VTM Nieuws. “We mochten nooit naar de kinderen gaan kijken, we moesten ze gewoon laten wenen. Tot wel een uur lang."