Robin Ramaekers trekt naar Afghanistan: “Het is extreem rustig op de luchthaven van Kaboel”

Robin Ramaekers en cameraman Jo Verstichel trekken voor VTM NIEUWS via Islamabad naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Een maand nadat de taliban de macht overnam in het land peilt Robin er naar het leven daar, hoe het met de gestrande Belgen gaat en hoe het intussen zit met onder andere de vrouwenrechten en het onderwijs in Afghanistan.

 1. Kritiek op hulpverlening in zwaar getroffen provincie Luik neemt toe: “Nog niemand van het Croix Rouge gezien in Pepinster”
  Play

  Kritiek op hulpverle­ning in zwaar getroffen provincie Luik neemt toe: “Nog niemand van het Croix Rouge gezien in Pepinster”

  In de provincie Luik, die zwaar getroffen werd door de hevige overstromingen intussen ruim tien dagen geleden, neemt de kritiek op de hulpverlening toe. Onder meer in de gemeente Pepinster blijft hulpverlening door het Croix Rouge voorlopig uit. Inwoners zijn er afhankelijk van voedselbedeling georganiseerd door losse vrijwilligers, zo stelde VTM Nieuws vast.
 2. Experts reageren voorzichtig positief op beslissingen Overlegcomité: “Maar grote test moet nog komen”

  Experts reageren voorzich­tig positief op beslissin­gen Overlegco­mité: “Maar grote test moet nog komen”

  Tijdens de extra aflevering van VTM Nieuws na het Overlegcomité heeft viroloog Steven Van Gucht het verplicht afnemen van twee testen bij mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus circuleert, "een verbetering" genoemd. "Een test is een momentopname en kan een infectie missen", aldus Van Gucht. "Als de infectie nog maar net begonnen is, zit die nog niet in de neus", legde Van Gucht uit. "En de beginnende infectie die je eerst niet detecteerde, kan je oppikken met de tweede test.” Ook andere experts benadrukken het belang van voorzichtigheid.