Robin Ramaekers trekt naar Afghanistan: “Het is extreem rustig op de luchthaven van Kaboel”

Robin Ramaekers en cameraman Jo Verstichel trekken voor VTM NIEUWS via Islamabad naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Een maand nadat de taliban de macht overnam in het land peilt Robin er naar het leven daar, hoe het met de gestrande Belgen gaat en hoe het intussen zit met onder andere de vrouwenrechten en het onderwijs in Afghanistan.

  1. Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacijfers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”
    Play
    95

    Moeten we binnenkort opnieuw maskers dragen nu de coronacij­fers weer sterk stijgen? “Politiek wil regels niet te snel en te vaak veranderen”

    Met gemiddeld meer dan 3.000 besmettingen per dag gaan de coronacijfers in ons land opnieuw fors de hoogte in. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zei biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) vanochtend aan HLN LIVE. Hij wees op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet moeten weggooien. Hebben ze daar oren naar in de politiek?