Robin Ramaekers spreekt met strijdvaardige Oekraïners in havenstad: “Ik ga vechten, ze zullen Odesa niet krijgen”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers is teruggekeerd naar Oekraïne. Hij bevindt zich nu in  de havenstad Odesa, in het zuiden van het land waar fel wordt gevochten. De overwegend Russisch-sprekende bevolking was er tot voor kort nog lovend over de Russen, maar “nu zijn ze de vijand”.

 1. Griekse consul Manolis verlaat als laatste EU-diplomaat de stad Marioepol: “Wat ik daar gezien heb, gaat mijn verstand te boven”
  Play

  Griekse consul Manolis verlaat als laatste EU-diplomaat de stad Marioepol: “Wat ik daar gezien heb, gaat mijn verstand te boven”

  De Griekse consul Manolis Androulakis heeft als laatste EU-diplomaat de stad Marioepol verlaten. Zijn getuigenis op de luchthaven van Athene is schokkend. “Wat ik daar gezien heb, en ik hoop dat niemand dit ooit nog ziet, gaat mijn verstand te boven”, vertelt hij. Geen enkele Oekraïense stad is zo zwaar getroffen door Russische bombardementen als Marioepol. En zelfs toen alles gebombardeerd was, bleven de aanvallen doorgaan. Androulakis is diep teleurgesteld en bedroefd: “Het is een wonde die niet makkelijk zal helen.” Marioepol zal toegevoegd worden aan de lijst van steden die door oorlogen volledig verwoest zijn.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.