Robin Ramaekers: “Het is afwachten hoe die nieuwe Afghaanse regering er zal uitzien”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers geeft in VTM NIEUWS meer uitleg over de situatie in Afghanistan. De rust op de luchthaven van Kaboel is weergekeerd en evacuaties zijn begonnen. Daarnaast klinken er veel tegenstrijdige berichten: “De taliban toont twee gezichten”. De taliban zou nog gesprekken voeren over een nieuwe Afghaanse regering, maar het is nog af te wachten hoe die eruit zal zien.

 1. Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in Nederlandse winkelstraten: Rotterdam roept op om weg te blijven

  Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in Nederland­se winkelstra­ten: Rotterdam roept op om weg te blijven

  In verschillende Nederlandse binnensteden is het momenteel drukker dan op een normale zaterdag. Uiteraard speelt mee dat mensen het laatste weekend voor kerst vaker gaan winkelen, maar de dreigende lockdown maakt dat er nog meer mensen op de been zijn. Rotterdam roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. Ook in Breda merkt VTM NIEUWS-journaliste Carolien Van Nunen op dat er veel mensen nog snel kerstinkopen lijken te doen.
 2. Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakantie? Beschermt boosterprik voldoende tegen omikronvariant? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft antwoord
  Play

  Kunnen we nog op reis tijdens kerstvakan­tie? Beschermt booster­prik voldoende tegen omikronva­ri­ant? Vaccino­loog Pierre Van Damme geeft antwoord

  De omikronvariant wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als “zeer verontrustend" omschreven. De nieuwe variant zou een pak besmettelijker zijn dan de deltavariant en telt enkele opvallende mutaties op het spike-eiwit, het onderdeel van het virus dat herkend wordt door de vaccins. Verder is nog niet veel geweten over de nieuwe variant en dat leidt tot vele vragen. Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft een antwoord.