Robin Ramaekers: “Het is afwachten hoe die nieuwe Afghaanse regering er zal uitzien”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers geeft in VTM NIEUWS meer uitleg over de situatie in Afghanistan. De rust op de luchthaven van Kaboel is weergekeerd en evacuaties zijn begonnen. Daarnaast klinken er veel tegenstrijdige berichten: “De taliban toont twee gezichten”. De taliban zou nog gesprekken voeren over een nieuwe Afghaanse regering, maar het is nog af te wachten hoe die eruit zal zien.

 1. Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijnlijk al weken geleden overleden”
  Play

  Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijn­lijk al weken geleden overleden”

  Het lichaam van Jürgen Conings is vanmorgen gevonden in het nationaal park Hoge Kempen in Limburg, niet ver van waar eerder zijn rugzak gevonden werd. Expert justitie Faroek Özgünes: “Het feit dat Conings dood is teruggevonden, is niet echt een verrassing. De afgelopen weken is er gezocht naar sporen en die zijn niet gevonden. Dat wees erop dat hij ofwel zijn vlucht heel goed had voorbereid ofwel dat hij zichzelf van het leven had benomen.” De man is nu gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak: “Hier gaan lessen uit getrokken worden, alleen al binnen Defensie.”
 2. Zo presenteerde Birgit Herteleer haar eerste ‘VTM Nieuws’ als anker
  Play
  TV

  Zo presenteer­de Birgit Herteleer haar eerste ‘VTM Nieuws’ als anker

  Om de zomermaanden bij ‘VTM Nieuws’ te overbruggen staan Faroek Özgünes (57) en reporter Birgit Herteleer (30) klaar om tijdelijk de overstap te maken naar de nieuwsstudio. Vanaf 5 juli tot eind augustus zal Birgit het ‘VTM Nieuws’ van 13 uur presenteren. Faroek en Birgit vervangen op die manier Birgit Van Mol (53), die vorige week aankondigde te stoppen als nieuwsanker na 23 jaar. “Het is spannend om na al die jaren in the field nu voor het eerst aan de grote ‘VTM Nieuws’-desk te zitten”, aldus Birgit. “Maar ik kijk er naar uit om de vaste ploeg van nieuwsankers, met Dany, Stef, Freek en Cathérine, tijdens de zomermaanden mee te versterken.”