Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Regering discussieert over werkweek van vier dagen: “Moet steeds keuze van werknemer zijn”

De federale regering bespreekt het voorstel om een voltijdse werkweek in te korten tot vier dagen. Voltijdse werknemers zouden in dat systeem nog steeds 38 of 40 uur werken, maar dan verdeeld over vier in plaats van vijf werkdagen. Alle regeringspartijen zijn het in principe eens over het voorstel, een beslissing volgt komend weekend, klinkt het in VTM Nieuws.

43 reacties

 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Niet akkoord dezelfde werkweek behouden. Maar je verliest wel 1 maaltijdcheque per week. En je pensioen wordt geteld op het aantal gewerkte dagen! Je verlof wordt ook op die manier berekend, het is enkel verlies voor een werknemer. Waarom 40 uren op 4 dagen verdelen dan moet je 10 uur op een dag werken. Nee dank U
 • Vandeneijnde Jos

  1 jaar geleden
  “Moet steeds keuze van werknemer zijn” Doch wel met de belangrijke nuance dat het steeds met akkoord van de werkgever dient te gebeuren nietwaar!
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Maar jongens toch, ga eerst eens kijken in de kleine bedrijfjes waar bediendes verondersteld worden sowieso over te werken, waar men vuil bekeken wordt als men stipt vertrekt, maar waar men wel te reppig is om de mensen een deftig loon te betalen of overuren billijk te compenseren met verlof of centen. Waar er met andere woorden al jaren geen grens is aan de flexibiliteit van de werknemers, en waar volledig uitgepersten na jaren zonder boe of ba, laat staan vergoeding aan de deur worden gepierd.
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Ecolo steunt dit voorstel niet. Hoezo, zul je vragen? Wat Ecolo wil, is werkduurverkorting per week. En niet langere werkdagen. De regering doet alsof dit voorstel te nemen of te laten is. Ja of neen. Wil je een lekkere mars (waar op gespuugd is): ja of neen? De regering doet alsof de 38-urenweek een natùùrwet is, waar men niet onderuit kan. Maar dat is het niét: de 38-urenweek is slechts een cultuurwet, die kan aangepast worden, gemakkelijk zelfs.
 • Dirk Vanbesien

  1 jaar geleden
  Heren en dames ministers zullen het allemaal wel uitleggen. Er zijn in dit land volgens mij andere zaken die meer aandacht EN oplossingen nodig hebben. Voor de dames en heren in Brussel staat werken gelijk met FEESTEN. Ik zou akkoord kunnen gaan met hun voorstel op 1 voorwaarde. Ik krijg hun loon en zij dat van mij. Ook NA mijn pensioen. Eens zien wie dat het langst zal volhouden!
 1. KIJK. Hilde Crevits vertelt voor het eerst over moment waarop licht uitging: “Mannelijke collega’s hielden mijn hand vast na mijn val, tot Zuhal Demir hen buitenzette”
  Play

  KIJK. Hilde Crevits vertelt voor het eerst over moment waarop licht uitging: “Mannelijke collega’s hielden mijn hand vast na mijn val, tot Zuhal Demir hen buitenzet­te”

  Op 24 september ging het licht uit bij Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V). Bij Freek Braeckman blikt ze voor ‘Uw Film van het Jaar’, het jaaroverzicht van ‘VTM NIEUWS’, nog één keer terug op dat akelige moment en vertelt ze wie haar te hulp schoot. “Mijn mannelijke collega’s hielden mijn hand vast en vroegen of ze een kussentje onder mijn hoofd mochten leggen, maar toen heeft collega Zuhal Demir de mannen buitengezet.”
 2. Tiental huiszoekingen naar voorbereiding van terroristische aanslag: “Groot aantal wapens in beslag genomen”

  Tiental huiszoekin­gen naar voorberei­ding van terroristi­sche aanslag: “Groot aantal wapens in beslag genomen”

  De huiszoeking in Merksem waarbij de 36-jarige Yannick V. woensdagochtend werd gedood door de politie, kaderde in een breder onderzoek van het federaal parket. Een Antwerpse onderzoeksrechter liet een tiental huiszoekingen uitvoeren in de provincie Antwerpen en in Gent. Het zou gaan om een groep van zes à zeven mensen die lid zijn van dezelfde schietclub in Antwerpen, weet VTM Nieuws. Volgens het parket bereidden ze een terroristische aanslag voor.