Raad van State stelt kritische vragen bij plannen voor overwinstbelasting energiebedrijven

De federale regering wil een belasting heffen op de woekerwinsten van energiebedrijven, maar krijgt huiswerk voor het wetsontwerp dat op tafel ligt. In een advies stelt de Raad van State vast dat de huidige tekst niet juridisch waterdicht is. Dat vertelt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez in zijn verslag dat hierboven te bekijken is.

70 reacties

 • gina duribreux

  3 weken geleden
  deze moet eer aan haar zelf houden zo iemand die zelf niet weet wat ze wil buiten pamperen en lasten en belasten er moet toch iemand de gepamperde betalen aub aftreden
 • Jan Klockaerts

  1 maand geleden
  Is de kennis van de huidige beleidsmensen dan toch beperkt ? Roep nog gauw een100tal commissieleden samen liefst leden van de huidige 7 partijen.
 • Luc Maandag

  1 maand geleden
  Raad van State, uw eerste opdracht is Vivaldi ontbinden, de roep van het volk wordt steeds groter, veel groter.
 • Werner Everaerts

  2 maanden geleden
  wanneer gaan ze een overwinst belasting uitvoeren op de lonen van de ministers, de inkomsten van de btw en de accijnzen en op de inkomsten van het koningshuis. je moest eens weten wat de regering binnen rijft via de btw en accijnzen en dit de mede oorzaak is van de hoge prijzen. verlaag de loonkosten zodat de bedrijven meer ademlucht krijgen en beter kunnen concurreren met de buurlanden.
 • Rony Schouteere

  2 maanden geleden
  En wedden dat de volgende regering vivaldi 2 wordt. Iedereen klaagt en zaagt maar zullen volgende verkiezingen opnieuw op dezelfde partijen stemmen. Het gevolg kan je raden
 1. Wordt overwinstbelasting van federale overheid slag in het water? “Regering haalt eigenhandig juridisch kader onderuit”
  PREMIUM

  Wordt overwinst­be­las­ting van federale overheid slag in het water? “Regering haalt eigenhan­dig juridisch kader onderuit”

  De regering rekent maar beter niet op de miljarden die ze uit de overwinstbelasting voor energieproducenten wil halen. De regeling die Vivaldi voorziet, is juridisch drijfzand. “Ik ga ervan uit dat de ministers rond de tafel dit ook weten, maar voor de vlucht vooruit kiezen”, klinkt het. Ondertussen maakt de sectorfederatie zich al op voor de juridische strijd.
 2. “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Marie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis
  Play
  Royalty

  “Iemand van de familie heeft me verkracht”: de verdwenen Belgische prinses Ma­rie-Christine kluisterde in 1994 1,7 miljoen Vlamingen aan de buis

  De best bekeken Telefacts-aflevering ooit, én een van de meest spraakmakende. ‘De keuze van Dany’ haalt vandaag de allereerste reportage met prinses Marie-Christine (71) vanonder het stof. Indertijd goed voor 1,7 miljoen kijkers, en ook nu blijft de openhartigheid van koning Filips tante ongezien. “Ze vertelde over haar scheiding en een verkrachting door een familielid. Zo openlijk spreken royals zelden of nooit”, blikt maker Peter Van Camp terug.