Privacyexpert waarschuwt voor populaire avatar-app Lensa: “Foto’s kunnen later gebruikt worden door bedrijf”

Privacyexperten waarschuwen voor Lensa, dat sterk aan populariteit wint. De app kan op basis van een foto aan de hand van kunstmatige intelligentie nieuwe afbeeldingen maken. Foto’s die gebruikers opladen, kunnen echter later nog worden gebruikt door het bedrijf, waarschuwt dr. Nathalie Smuha, onderzoeker artificiële intelligentie en ethiek aan de KU Leuven, in VTM NIEUWS. Bekijk hierboven de reportage.

0 reacties

 1. Crevits legt hogere indexering van kinderbijslag op tafel
  Play
  36

  Crevits legt hogere indexering van kinderbij­slag op tafel

  Geen van de 54 probleemcrèches in Vlaanderen moet gesloten worden. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits gezegd in VTM Nieuws. “Ik heb een eindverslag gekregen van het agentschap Opgroeien waarin duidelijk staat dat de bewuste kinderopvanginitiatieven gepaste maatregelen hebben genomen om de kwaliteit en veiligheid te verzekeren. Er zijn er nog een aantal die onder verhoogde waakzaamheid werken, maar reden tot sluiting is er niet”, aldus Crevits.
 2. In Oekraïne klinkt scherpe kritiek op Krim-reisje van kersvers buitenlandminister Lahbib: “Van 'ontoelaatbaar’ tot ‘slag in het gezicht’”
  Play

  In Oekraïne klinkt scherpe kritiek op Krim-reis­je van kersvers buitenland­mi­nis­ter Lahbib: “Van 'ontoelaat­baar’ tot ‘slag in het gezicht’”

  De kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ligt onder vuur omdat ze in juli vorig jaar als journaliste naar een festival trok op het Oekraïense schiereiland de Krim. Ze reisde daarvoor via Moskou. De situatie zou ruis op de lijn tussen Brussel en Kiev veroorzaken, en mogelijk ook voor problemen zorgen wanneer Lahbib naar Oekraïne zou willen afreizen, iets dat ze al aankondigde te willen doen.