Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © BELGA

Premier De Croo reageert op mogelijke nieuwe maatregelen: “Nodig om te vermijden dat zaken moeten sluiten”

De federale regering wil telewerk verplichten voor drie à vier dagen per week. Ook zullen feestgangers zich mogelijk verplicht moeten laten testen ter plaatse. Premier Alexander De Croo reageert bij VTM Nieuws op de mogelijk nieuwe maatregelen.

156 reacties

 • Luc Maandag

  9 maanden geleden
  Met het "Vivaldi" vehikel gaan we nooit uit geraken, dat staat inmiddels vast, een complete mislukking, die bovendien de geschikte en goedgekeurde medicatie verzwijgt, willen ze misschien een volksopstand die zijn weerga in de geschiedenis nooit gekend heeft, want uitgekakt zijn ze nu wel. Ik zeg nu stop deze "Farce" .
 • Wesley Kenis

  9 maanden geleden
  Natuurlijk is het dweilen met de kraan open...de dweil staat hierboven op de foto grote woorden te geven
 • alfons schouwaerts

  9 maanden geleden
  530 op icare , deze worden gemonitord moeten zuurstof of aan het maschien , maar die 1700 andere wat liggen die daar te doen, kunnen die thuis niet uitzieken waardoor er meer personeel vrijkomt om op ic te helpen. De opnames in hospitaal in Belgie ligt altijd hoger dan onze buurlanden met dezelfde besmettingsgraad, zou het door de subsidiëring komen.
 • Jan Janssens

  9 maanden geleden
  Verplichte vaccinatie lost niks op, wie daar nog niet achter is leeft al een kaar onder een steen. Gibraltar was het eerste land dat VOLLEDIG (100%) gevaccineerd was. Zij hebben momenteel EXACT dezelfde holf als vorig jaar toen nog NUL% gevaccineerd was. Exact even veel besmettingen, en exact even veel doden in verhouding tot besmettingen. Kortom geen verschil!
 • Jurgen Herbert

  9 maanden geleden
  Natuurlijk wil De Croo geen verplichte vaccinatie daar hij vreest dat mensen de Staat verantwoordelijk kunnen stellen voor eventuele bijwerkingen met blijvende gezondheidsproblemen en zelfs de dood na een spuit tot gevolg.
 1. Zo denkt de gewone Vlaming over mogelijke verstrengingen: “Ik geloof niet in de maatregelen, wel in iedereen vaccineren”
  PREMIUM

  Zo denkt de gewone Vlaming over mogelijke verstren­gin­gen: “Ik geloof niet in de maatrege­len, wel in iedereen vaccineren”

  Het Overlegcomité dat vrijdag zou plaatsvinden is wegens de stijgende coronacijfers vervroegd naar morgen. Als het van de federale regering afhangt, zullen we voortaan nog maximaal één dag per week naar het werk gaan. De rest van de week zal telewerk verplicht zijn. Op de vooravond van mogelijke verstrengingen geven Vlamingen aan hoe ze de komende weken tegemoetzien. “Maak de regels deze keer alsjeblieft streng genoeg. Dan kunnen we kerst vieren met onze kinderen en kleinkinderen.”