Premier De Croo is scherp voor organisatie coronabetoging: “Coronapas onwetenschappelijk? Klinkklare onzin”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft zich in de studio van VTM Nieuws scherp uitgelaten over de coronabetoging die deze namiddag door Brussel trekt. “Mocht iedereen zich gedragen zoals een aantal van de mensen die daar meningen hebben, zaten we al maanden in een lockdown”, klonk het. 

 1. Zaak over veiligheidsberm Lantis en 3M ontvankelijk verklaard, kortgeding afgewezen: dringende of tijdelijke bijsturingen niet nodig

  Zaak over veilig­heids­berm Lantis en 3M ontvanke­lijk verklaard, kortgeding afgewezen: dringende of tijdelijke bijsturin­gen niet nodig

  Het kortgeding van milieuorganisatie Greenpeace, burgerinitiatief Grondrecht en activist Thomas Goorden over de opslag van vervuilde gronden in de bermen rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht is afgewezen. Een milieustakingsvordering noodzaakt geen tijdelijke en dringende bijsturingen of maatregelen, oordeelt de rechtbank. Dat meldt VTM NIEUWS. In een reactie aan HLN noemen de drie partijen het een stapje in de richting van een gezonde leef- en woonomgeving dat de rechter de zaak wel ontvankelijk heeft verklaard.
 2. Relschoppers steken kerstbomen in brand in Brussel, maar politie treedt snel op: dertigtal mensen opgepakt
  Play

  Relschop­pers steken kerstbomen in brand in Brussel, maar politie treedt snel op: dertigtal mensen opgepakt

  De betoging in Brussel tegen de coronapas en -maatregelen is zondag lange tijd rustig gebleven. De mars trok volgens de politie zo’n 5.000 deelnemers, terwijl organisator ‘Samen voor Vrijheid’ het op 25.000 houdt. De deelnemers hielden het veelal rustig, maar rond 16 uur — toen de meeste mensen naar huis vertrokken — zochten enkele relschoppers in de Kleine Wetstraat nadrukkelijk de confrontatie met de politie op. Die reageerde snel en effectief, en kon de oproerkraaiers insluiten. Een dertigtal mensen zijn opgepakt, meldt de politie. Een definitieve balans volgt morgen.
 3. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Het gevangenisparcours van Dave De Kock: overgeplaatst na afranseling, vroeg zelf behandeling tegen drugsverslaving

  Het gevangenis­par­cours van Dave De Kock: overge­plaatst na afranse­ling, vroeg zelf behande­ling tegen drugsver­sla­ving

  Na de veroordeling in 2010 voor de mishandeling van de tweejarige Miguel Van Kriekinge, met de dood van de kleuter als gevolg, moest Dave De Kock voor tien jaar de cel in. Hij vroeg in die periode zelf enkele keren om een vervroegde vrijlating. Die kreeg De Kock niet omdat hij niet in een psychiatrische instelling geplaatst kon worden. Wel volgde hij op eigen vraag een behandeling tegen zijn drugsverslaving. Dat verneemt VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck uit goede bron.