Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © VTM NIEUWS

Premier De Croo blikt vooruit op overlegcomité: “We blijven voorzichtig in maart”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vandaag de langetermijnmodellen voorgesteld waarop het overlegcomité zich vrijdag zal baseren. Wat is de conclusie van die modellen? Kunnen we uitkijken naar versoepelingen? “Tijdens de maand april, ten laatste mei, kunnen we met een gerust geweten enkele maatregelen lossen”, legt De Croo uit bij VTM NIEUWS. 

 1. Woonzorgcentra versoepelen bezoekregeling eens alle bewoners gevaccineerd zijn, Agentschap Zorg en Gezondheid vindt dat geen goed idee
  33

  Woonzorg­cen­tra versoepe­len bezoekrege­ling eens alle bewoners gevacci­neerd zijn, Agentschap Zorg en Gezondheid vindt dat geen goed idee

  In heel wat woonzorgcentra in Vlaanderen werd het grootste deel van de bewoners al ingeënt met een coronavaccin. Daarom willen meer en meer rusthuizen de bezoekersregeling aanpassen, en de beperkingen op het aantal bezoekers opheffen. Bewoners zelf kijken er reikhalzend naar uit, maar het Agentschap Zorg en Gezondheid vindt versoepelen geen goed idee.
 2. Premier over langetermijnmodellen: “We moeten voorzichtig zijn in maart, wat niet wil zeggen dat niets mogelijk is”

  Premier over langeter­mijn­mo­del­len: “We moeten voorzich­tig zijn in maart, wat niet wil zeggen dat niets mogelijk is”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft tijdens een persconferentie de langetermijnmodellen voorgesteld waarop het overlegcomité zich vrijdag zal baseren. “We moeten nog voorzichtig zijn in maart, wat niet wil zeggen dat er niets mogelijk is”, zo besluit De Croo. Een volledige terugkeer naar het leven van voor de tweede lockdown is qua druk op de ziekenhuizen pas “beheersbaar” vanaf 1 mei, blijkt uit de wetenschappelijke modellen.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven