Alexander De Croo.
Volledig scherm
Alexander De Croo. © VTM Nieuws

Premier De Croo: “Als de situatie in onze steden uit de hand loopt, zullen we drastische maatregelen nemen zoals filtercontroles aan de grenzen"

Premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukte eerder al dat de Nederlandse funshopper niet welkom is in België. “Als we zien dat het in onze steden uit de hand loopt, zullen we drastische maatregelen nemen zoals filtercontroles aan de grenzen”, zo benadrukt hij ook bij VTM NIEUWS. Daarnaast waarschuwt De Croo ook de eigen bevolking, want “de cijfers moeten omlaag”.

 1. Vandenbroucke: “We moeten misschien aantal nieuwe dingen doen opdat mensen basisregels volgen”

  Vandenbrou­c­ke: “We moeten misschien aantal nieuwe dingen doen opdat mensen basisre­gels volgen”

  Frank Vandenbroucke (sp.a)) heeft in ‘De Ochtend’ op Radio 1 op eventuele nieuwe maatregelen gehint. “Indien nodig moeten we niet alleen de bestaande maatregelen strenger handhaven, maar hier en daar een aantal nieuwe dingen doen opdat mensen de basisregels volgen”, klonk het. Over wat dat dan precies inhoudt, wilde de minister nog niet veel kwijt. Hij wilde immers nog niet vooruitlopen op het Overlegcomité van vrijdag. “Ik speculeer nooit over maatregelen die we misschien gaan nemen.”
 2. Eén jaar na corona-uitbraak in Milaan dreigt sociale ramp: “Mensen hebben geen geld en hebben moeite om de huur te betalen”

  Eén jaar na corona-uit­braak in Milaan dreigt sociale ramp: “Mensen hebben geen geld en hebben moeite om de huur te betalen”

  Milaan neemt één jaar na de eerste uitbraak van corona de draad weer op. De restaurants mogen opnieuw klanten verwelkomen op hun zonovergoten terrassen. Toch is niet alles peis en vree onder de Italiaanse zon. De naschokken van de coronapandemie zijn nog steeds voelbaar, en dan met name in de portemonnee. Robin Ramaekers van VTM NIEUWS trok door de straten van Milaan en maakte de balans op.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen