Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Politie zal controleren of cultuurhuizen, concertgebouwen, bowlingzalen en bioscopen effectief gesloten zijn voor brede publiek

De politie zal controleren of alles wat dicht moet van het Overlegcomité ook effectief dicht is. Het gaat onder meer over concertgebouwen, bioscopen, bowlingzalen en cultuurhuizen. Sommige uitbaters zijn van plan om de deuren toch open te houden. 

 1. Safeonweb waarschuwt voor opvallende nieuwe trend bij phishing: hierop moet je letten
  39

  Safeonweb waarschuwt voor opvallende nieuwe trend bij phishing: hierop moet je letten

  Een opvallende nieuwe trend onder criminelen die Belgen online proberen op te lichten. Safeonweb, de instantie van de federale overheid die informeert over digitale veiligheid, waarschuwt voor phishingpogingen aan de hand van QR-codes. In totaal meldden we vorig jaar 6 miljoen verdachte berichten. Dat is een derde meer dan in 2021. Cyberexpert Tim Cools geeft in de video hierboven concrete tips om phishingpogingen te herkennen: “Het is altijd iets vreemds.”
 2. Kotcrisis in Leuven? Studenten en ouders schuiven urenlang aan om (dure) koten te bezichtigen

  Kotcrisis in Leuven? Studenten en ouders schuiven urenlang aan om (dure) koten te bezichti­gen

  Het is niet simpel om een goed studentenkot te vinden in Leuven. Tal van (toekomstige) studenten waagden vandaag - al dan niet in het gezelschap van hun ouders - toch hun kans om een kamer te vinden. Ze moesten wel wat geduld oefenen. Alvorens zelfs maar de inkomhal van het kotgebouw te mogen bewonderen, moest er urenlang worden aangeschoven. En wie pech had, stond in de rij voor niets. “De combinatie van weinig kamers en een grote instroom zorgt voor een grote rush op studentenkamers", aldus Michiel Jacxsens van verhuurkantoor Xior bij VTM Nieuws.