Koen Moreau
Volledig scherm
© Koen Moreau

Politie past alcoholcontroles aan uit vrees voor coronavirus

Zoals verwacht loopt de corona-balans in ons land voort op. Er zijn de afgelopen 24 uur 60 besmettingen bijgekomen, wat het totaal aantal patiënten in ons land op 169 brengt. Niet alleen bedrijven en scholen beraden zich over hoe ze met het virus moeten omgaan, ook de politie is daar mee bezig. Zo worden procedures voor alcoholcontroles in het verkeer en paspoortcontroles op de luchthaven aangepast.

7 reacties

 • Carin Desmet

  1 jaar geleden
  @joske Zeeuw hahaha inderdaad moet kunnen... maar ze praten hier over de politie denk deze die worden getest alcohol groter kans hebben op besmetting... dus moraal van verhaal ik weiger te blazen
 • Karel Vanormelingen

  1 jaar geleden
  Weer de vakbond die meer gaat eisen om iets te doen waar ze al extra gevarenpriem ed voor krijgen
 • George Verbeek

  1 jaar geleden
  Handschoenen maken geen enkel verschil. Met een handschoen zullen ze ook iets aanraken zoals toestel, klink, daarna handschoen uit en zetten ze dat toestel wel en zit het terug aan hun handen. Dan even gezicht aanraken en prijs.
 • francois amerijckx

  1 jaar geleden
  Hopelijk zullen ze de toestellen niet ontsmetten met alcoholgel
 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  Kan de politie tijdens de controles dan ook ineens op het virus testen aub.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Wetenschappers UAntwerpen analyseren journaals in coronajaar 2020: “Marc Van Ranst kwam 26.136 seconden aan het woord”
  Antwerpen

  Wetenschap­pers UAntwerpen analyseren journaals in coronajaar 2020: “Marc Van Ranst kwam 26.136 seconden aan het woord”

  Dat de coronacrisis in 2020 de nieuwsagenda domineerde, hoeft geen betoog meer. Waarschijnlijk moeten we zelfs teruggaan tot WOII voor een vergelijkbare mediastorm. Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen onderzochten de berichtgeving in de zevenuurjournaals van Eén en VTM tussen 2003 en 2020, en stelden vast dat de coronacrisis alle normale verhoudingen in het nieuws door elkaar schudde. Nicholas Lataire, directeur van News City - waartoe ook VTM NIEUWS behoort - zegt dat de nieuwsredactie rekening houdt met bepaalde conclusies uit het onderzoek, maar nuanceert: “Wij hebben altijd onze journalistieke keuzes bepaald op basis van de informatienoden van dat moment”.
 3. OVERZICHT. Kans is groter dat u sterft aan hondenbeet of blikseminslag dan aan vaccinatie met AstraZeneca

  OVERZICHT. Kans is groter dat u sterft aan hondenbeet of bliksemin­slag dan aan vaccinatie met AstraZene­ca

  18 mensen zijn tot nu toe overleden aan bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin, op een totaal van 25 miljoen toegediende dosissen, zo bracht onderzoek van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) aan het licht. Ieder sterfgeval is er een te veel, toch zijn dat er bitter weinig. De kans dat u sterft aan bijvoorbeeld een wespensteek, verdrinking of blikseminslag is veel groter.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"