Epidemioloog Pierre Van Damme.
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme. © VTM NIEUWS

Pierre Van Damme: “Als vandaag goeie beslissingen genomen worden, dan hebben we vier weken tijd om het virus onder controle te krijgen”

Een van de hamvragen is of de sociale bubbel verkleind zal worden en of dat een effect zal hebben op de coronacijfers. Volstaat dat nog vandaag? “Het is nu het moment voor maatregelen die het aantal contacten beperken”, zei epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) deze middag bij VTM Nieuws.

18 reacties

 • Christian Deckers

  8 maanden geleden
  Dat er maatregelen nodig zijn , staat buiten kijf. Maar het is onbegrijpelijk dat de club die tot nu toe alles verzonnen/uitgedokterd heeft en waarvan we het schandelijke resultaat zien, nu OPNIEUW de plak mogen zwaaien. Logischerwijs zou je ze allemaal ontslaan en een nieuw team inschakelen. Slechter en onbekwamer is absoluut niet mogelijk: we zien waar we staan. Ook leuk dat De Croo zich opzij liet zetten door een véél belangrijker iemand, nl een of andere Waal naar het schijnt.
 • johan debue

  11 maanden geleden
  Versoepelen is meer covid, verstrengen is minder covid, zo gaat het op en neer en zo zal het blijven tot er een afdoend vaccin is.Een kind van 2 jaar kon die voorspelling maken.
 • Ludo Quintens

  11 maanden geleden
  Die 4 weken zijn nu al naar de vaantjes bij deze prullerige aanpassingen wat een geweldige aanpassingen lijkt wel of we mogen feesten
 • Jo Nijs

  11 maanden geleden
  Dat bubbelgedoe is natuurlijk ook gemakkelijk om het falen van iets anders te verstoppen: de contacttracing TREKT OP NIKS. Ze weten helemaal niet waar en wie het doorgeeft. Als je natuurlijk nu iedereen opsluit in een bel van 5 personen, heb je eigenlijk geen contacttracing meer nodig !
 • kris happaerts

  11 maanden geleden
  men zegt elk jaar in september is er een grieppiek verspreid door de schoolgaande kinderen , dit virus is veel erger en tot 12 jarigen moeten geen mondmasker of bubbel respecteren sorry maar ik kan echt niet meer volgen
 1. Steven Van Gucht over zomerfestivals: "Evenementen zullen kunnen doorgaan, maar best niet te groot en onder veilige omstandigheden”

  Steven Van Gucht over zomerfesti­vals: "Evenemen­ten zullen kunnen doorgaan, maar best niet te groot en onder veilige omstandig­he­den”

  Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) moeten grote festivals in de tweede helft van de zomer mogelijk zijn. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deed het ‘plan van de vrijheid’ al gretig uit de doeken. Toch loopt de overheid volgens viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) beter niet te hard van stapel: “Evenementen zullen kunnen doorgaan, maar best niet te groot en onder veilige omstandigheden.”