Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ouders van baby Pia vragen om ziekte SMA op te sporen met simpele hielprik: “Dan zou Pia niet het vooruitzicht hebben gehad in een rolstoel te zitten”

In september is het een jaar geleden dat heel Vlaanderen massaal sms’te om baby Pia, toen negen maanden uit, te helpen. Vandaag doet baby Pia het beter dan ooit, maar evengoed had haar aandoening SMA veel eerder vastgesteld kunnen worden, met een eenvoudige hielprik. Pia’s ouders vragen bij VTM NIEUWS om dat voortaan bij elke baby te doen. Standaard.

5 reacties

 • Henri Dederen

  11 maanden geleden
  Kan er iemand meer uitleg geven over deze hielprik? Hoe los je daarmee het probleem op?
 • Joseph Vande Reyd

  11 maanden geleden
  Vorig jaar luidde het verhaal nog dat Pia na die bewuste injectie tot een "normaal "kind zou opgroeien en nu blijkt dat het kind haar leven lang in een rolstoel zal doorbrengen, ik heb het vermoeden dat in de toekomst mensen minder geneigd gaan zijn aan"hopeloze"gevallen aan crowdfunding mee te delen ,doordat de levensverwachting van Pia niet die is dewelke de mensen werd voorgehouden om te geven
 • leen hanssens

  11 maanden geleden
  Elke boreling krijgt toch een hielprik in het ziekenhuis?
 • Bruno willems

  11 maanden geleden
  Ze willen geen geld uitgeven om ziektes op te sporen bij de eigen bevolking maar blijven wel OCMW spelen voor de rest van de wereld en daarvoor betaal ik geen belastingen
 • Marcus Camps

  11 maanden geleden
  Denk dat er andere prioriteiten zijn dezer dagen ... Alsjeblief zeg ...
 1. Minister Verlinden ontkracht ‘license to kill’ voor Jürgen Conings: “Dat is iets uit de films”
  Play
  27

  Minister Verlinden ontkracht ‘license to kill’ voor Jürgen Conings: “Dat is iets uit de films”

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) ontkracht bij VTM Nieuws dat er sprake is van een ‘license to kill’ voor de gezochte militair Jürgen Conings. “Het is een concept uit de films. Natuurlijk zal de politie gepast optreden en kan er eventueel sprake zijn van zelfverdediging wanneer er een gevaarlijke situatie zou ontstaan, maar het kwalificeren als een ‘license to kill’ is niet juist”, luidt het.