Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ouders van baby Pia vragen om ziekte SMA op te sporen met simpele hielprik: “Dan zou Pia niet het vooruitzicht hebben gehad in een rolstoel te zitten”

In september is het een jaar geleden dat heel Vlaanderen massaal sms’te om baby Pia, toen negen maanden uit, te helpen. Vandaag doet baby Pia het beter dan ooit, maar evengoed had haar aandoening SMA veel eerder vastgesteld kunnen worden, met een eenvoudige hielprik. Pia’s ouders vragen bij VTM NIEUWS om dat voortaan bij elke baby te doen. Standaard.

5 reacties

 • Henri Dederen

  1 jaar geleden
  Kan er iemand meer uitleg geven over deze hielprik? Hoe los je daarmee het probleem op?
 • Joseph Vande Reyd

  1 jaar geleden
  Vorig jaar luidde het verhaal nog dat Pia na die bewuste injectie tot een "normaal "kind zou opgroeien en nu blijkt dat het kind haar leven lang in een rolstoel zal doorbrengen, ik heb het vermoeden dat in de toekomst mensen minder geneigd gaan zijn aan"hopeloze"gevallen aan crowdfunding mee te delen ,doordat de levensverwachting van Pia niet die is dewelke de mensen werd voorgehouden om te geven
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Elke boreling krijgt toch een hielprik in het ziekenhuis?
 • Bruno willems

  1 jaar geleden
  Ze willen geen geld uitgeven om ziektes op te sporen bij de eigen bevolking maar blijven wel OCMW spelen voor de rest van de wereld en daarvoor betaal ik geen belastingen
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Denk dat er andere prioriteiten zijn dezer dagen ... Alsjeblief zeg ...
 1. 2,2 miljoen euro zijn binnen, Jayme (1) kan behandeld worden: “Onvoorstelbaar dankbaar”
  PREMIUM

  2,2 miljoen euro zijn binnen, Jayme (1) kan behandeld worden: “Onvoor­stel­baar dankbaar”

  Het gaat gebeuren: de eenjarige Jayme van Pelt uit het Nederlandse Rijswijk krijgt een medicijn tegen de zeldzame dodelijke spierziekte SMA type 1 waaraan hij lijdt. De laatste 50.000 euro voor de benodigde 2,2 miljoen euro zijn binnen, zodat het gezin volgende week kan afreizen naar het Bethesda ziekenhuis in het Hongaarse Boedapest. Jayme lijdt aan dezelfde ziekte als de Vlaamse baby Pia, voor wie in ons land geld werd opgehaald.
 2. Op wandel met Ellen De Meyer (34), mama van baby Pia: "Ik hoop dat ik ooit een trouwjurk met haar kan kopen"
  PREMIUM

  Op wandel met Ellen De Meyer (34), mama van baby Pia: "Ik hoop dat ik ooit een trouwjurk met haar kan kopen"

  Acht maanden geleden kreeg Pia Boehnke het duurste medicijn ter wereld toegediend. Haar ouders konden dat alleen maar betalen dankzij een ongeziene golf van solidariteit die vanuit Vlaanderen, Wallonië en zelfs Nederland tot aan hun voordeur in Wilrijk kwam gespoeld. "Ik hoop dat ik ooit met haar een trouwjurk kan gaan kopen", zegt mama Ellen. "Het zou betekenen dat ze iemand gevonden heeft die haar graag ziet zoals ze is."