Premier Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès. © BELGA

Oplossing voor tweedeverblijvers in de maak? “Die volgt waarschijnlijk een van de komende dagen"

Voorlopig is het nog verboden voor tweedeverblijvers om hun tweede eigendom aan de zee of elders in het land te bezoeken, zeker nog tot 8 juni. Maar de roep om een (versnelde) versoepeling wordt steeds luider. “Die beslissing volgt waarschijnlijk de komende dagen”, zegt premier Sophie Wilmès (MR) bij VTM Nieuws. Mogelijk komt er ook snel duidelijkheid over de sport- en jeugdkampen in de zomervakantie. Vlaams Welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) hoopt dat dat in “de komende dagen” kan.

94 reacties

 • robert dumortier

  8 maanden geleden
  Waar heeft u dat gelezen de is al acht dagen geleden goed gekeurd bent u acht dagen ziek geweest misschien of vertoefde u in het buitenland?
 • anna vandenberg

  8 maanden geleden
  N-VA zal veel stemmen halen als al die tweede verblijvers voor hen kiezen, maar ik denk dat je zou versteld staan welke partij de meeste leden telt met een tweede verblijf hier of in een vakantieland. Een tweede verblijf is alleen een last, ze doen niets dan klagen dat ze moeten gaan poetsen, een huurder heeft het vuil achtergelaten, ze hebben geen parking ze staan altijd fille enz. Ik zit liever rustig thuis te genieten, heel goedkoop en ik moet mij niet verplaatsen.
 • FILIP VAN DOOREN

  8 maanden geleden
  Heel raar allemaal. In t binnenland zit iedereen al van in t begin in zijn tweede verblijf. Er wordt allen maar aan de kust gecontroleerd.
 • Eric Mostert

  8 maanden geleden
  Hopelijk gaat dit ook gelden voor de Nederlanders die ook een tweede verblijf hebben in België, een caravan op een vaste plaats. Ook wij betalen, net als de Belgen, tweede verblijfsbelasting in België.
 • Georges Vermeiren

  8 maanden geleden
  idd Frankie Schepens , die negatievelingen zijn dat die gene die drie keer per jaar op reis gaan ? mijn Caravan heeft me 7000 euro gekost en ik betaal 2000 euro jaargeld, en wat kosten jullie reisjes ?
 1. Mag overheid Belgen verbieden naar vakantiewoning af te reizen? Onze geldexpert over de rechten van tweedeverblijvers
  PREMIUM

  Mag overheid Belgen verbieden naar vakantiewo­ning af te reizen? Onze geldexpert over de rechten van tweedever­blij­vers

  Vijftig euro per dag. Dat bedrag eist een tweedeverblijver van de Belgische Staat omdat die hem al wekenlang verbiedt om naar de kust af te reizen. Is het algemeen belang doorslaggevend? Michel Maus, belastingexpert binnen ons geldpanel, voorspelt een juridische discussie over de vraag in hoeverre de overheid de belangen van de burger kan beperken. Want waar heb je recht op als je een tweede verblijf bezit, waar je bovendien belastingen op betaalt?
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech