Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © VTM NIEUWS

Open Vld wil partijnaam veranderen: “Liberale partij moet zich heruitvinden”

De partij Open Vld zal binnenkort van naam veranderen. Dat kondigde vicepremier Vincent Van Quickenborne zondagmiddag aan in een studiogesprek met VTM NIEUWS. “Als de liberale partij zich kan heruitvinden, dan kunnen we opnieuw mensen aanspreken”, klonk het. 

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. Mogelijk herkwalificatie, maar wat betekent dat? "Zo viseert men ook iemand die emmer water gooide"

  Mogelijk herkwalifi­ca­tie, maar wat betekent dat? "Zo viseert men ook iemand die emmer water gooide"

  De rechtbankvoorzitter had gisteren op het einde van de zittingsdag in het Reuzegomproces nog een verrassing in petto. Ze liet weten dat ze herkwalificaties van de aanklachten in het debat wil brengen. Ze overweegt om de aanklacht te herformuleren tot de klassieke slagen en verwondingen, zonder het oogmerk te doden. Daarmee zouden meer Reuzegommers geviseerd worden, legt Faroek Özgünes uit in VTM NIEUWS. “Iedereen die ook maar een papje heeft gemaakt of water heeft gegooid, valt daar dan onder.”
 2. Enorm Russisch konvooi van maar liefst 60 kilometer lang rukt op: waar bevindt het zich op dit moment?
  Play

  Enorm Russisch konvooi van maar liefst 60 kilometer lang rukt op: waar bevindt het zich op dit moment?

  Een Russisch konvooi met tanks en soldaten is ondertussen opgerukt tot op amper 25 kilometer van Kiev. Het is een enorme kolonne van liefst 60 kilometer lang. Ondanks vredesgesprekken gisteren, is er vannacht hevig gevochten. Onder andere in Charkov, de tweede grootste stad, waren verschillende raketinslagen. Volgens de VN zijn er ondertussen al 406 burgers gedood. Daar zijn ook tientallen kinderen bij.